ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

CNN: Η Ελλάδα απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλε στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα

ΠΗΓΗ: CNN

Ένα βάρος έχει αφαιρεθεί από τους ώμους του σκληρά εργαζόμενου πληθυσμού των ελληνικών γαϊδουριών, αναφέρει το CNN που όπως και άλλα διεθνή μέσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες στην εφαρμογή απόφασης του Υπ. Ανάπτυξης, η οποία απαλλάσσει από τα μεγάλα φορτία τα συγκεκριμένα τετράποδα, οι συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης των οποίων έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίζει τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλόζωων.

Η Ελλάδα απαγόρευσε τους «υπέρβαρους» τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, ύστερα από τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών ότι η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί στα γαϊδουράκια σπονδυλικές κακώσεις, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

«Όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου», σημειώνει το CNN αναφερόμενο στις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλε στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα αλλά και τις δημοσιεύσεις των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των συγκεκριμένων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η Σαντορίνη έχει ανώμαλο έδαφος και από τα γαϊδουράκια συχνά ζητείται να διαβούν δρόμους που είναι πολλοί στενοί για τα αυτοκίνητα, εξηγεί το CNN, προσθέτοντας ότι «φωτογραφίες υπέρβαρων τουριστών ανεβασμένων στα γαϊδουράκια, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα social media τον Ιούλιο και η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την παύση της χρησιμοποίησής τους ως μέσο μεταφορέας συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 υπογραφές».

Και το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Η ακτιβιστική ομάδα 'The Donkey Sanctuary' δήλωνε τον περασμένο Ιούνιο ‘τρομοκρατημένη’ από τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα γαϊδουράκια, προσθέτοντας ότι η φιλοζωική οργάνωση PETA εκφράζει αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη χειρονομία θεωρώντας ότι δεν θα αποτρέψει το καθημερινό το οποίο υφίστανται τα ζώα αυτά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X