ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

CNN: Η Ελλάδα απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλε στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα

ΠΗΓΗ: CNN

Ένα βάρος έχει αφαιρεθεί από τους ώμους του σκληρά εργαζόμενου πληθυσμού των ελληνικών γαϊδουριών, αναφέρει το CNN που όπως και άλλα διεθνή μέσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες στην εφαρμογή απόφασης του Υπ. Ανάπτυξης, η οποία απαλλάσσει από τα μεγάλα φορτία τα συγκεκριμένα τετράποδα, οι συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης των οποίων έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίζει τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλόζωων.

Η Ελλάδα απαγόρευσε τους «υπέρβαρους» τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, ύστερα από τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών ότι η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί στα γαϊδουράκια σπονδυλικές κακώσεις, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

«Όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου», σημειώνει το CNN αναφερόμενο στις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλε στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα αλλά και τις δημοσιεύσεις των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των συγκεκριμένων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η Σαντορίνη έχει ανώμαλο έδαφος και από τα γαϊδουράκια συχνά ζητείται να διαβούν δρόμους που είναι πολλοί στενοί για τα αυτοκίνητα, εξηγεί το CNN, προσθέτοντας ότι «φωτογραφίες υπέρβαρων τουριστών ανεβασμένων στα γαϊδουράκια, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα social media τον Ιούλιο και η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την παύση της χρησιμοποίησής τους ως μέσο μεταφορέας συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 υπογραφές».

Και το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Η ακτιβιστική ομάδα 'The Donkey Sanctuary' δήλωνε τον περασμένο Ιούνιο ‘τρομοκρατημένη’ από τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα γαϊδουράκια, προσθέτοντας ότι η φιλοζωική οργάνωση PETA εκφράζει αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη χειρονομία θεωρώντας ότι δεν θα αποτρέψει το καθημερινό το οποίο υφίστανται τα ζώα αυτά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Στην προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει το μέγαρο Μαξίμου

Σκηνικό πόλωσης από Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει προσωπικά μια κινητικότητα που ουσιαστικά «εγκαινιάζει» ατύπως την προεκλογική ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ