ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:44
 

Eurogroup: Άμεση ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ζήτησε από Ελλάδα

Εμφαση στην απρόσκοπτη εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κάλεσμα στην Ελλάδα να υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τα προαπαιτούμενα που παραμένουν σε εκκρεμότητα απηύθυναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, αναβάλλοντας έως τότε την εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης.

Στο κοινό ανακοινωθέν το Eurogroup χαιρέτισε μεν την μεγάλη πρόοδο της Αθήνας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όμως επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτη εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και να ολοκληρώσει ατελείς ιδιωτικοποιήσεις.

Μόλις πιστοποιηθεί η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων οι εταίροι θα δώσουν το «πράσινο φως» για δόση 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως θα διαιρεθεί σε δύο υποδόσεις.

Η πρώτη υποδόση, ύψους 5,7 δισεκ. ευρώ, αναμένεται να εκταμιευτεί τον Φεβρουάριο. Το υπόλοιπο 1 δισεκ. θα αποδεσμευθεί την άνοιξη, εφόσον οι θεσμοί διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ίδια μέσα για να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και με προϋπόθεση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα συνεχίζονται ανεμπόδιστα.

Οι υπουργοί Οικονομικών επισήμαναν ότι πλέον η προσοχή τους στρέφεται προς τα «τελευταία στάδια» του προγράμματος – που αναμένεται να εκπνεύσει τον Αύγουστο.

Στο κοινό ανακοινωθέν δεν γίνεται κανένας λόγος για προληπτική γραμμή στήριξης μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, όμως ο νέος πρόεδρος του σώματος Μάριο Σεντένο επισήμανε εκ νέου πως το πιο σημαντικό είναι η ελληνικές Αρχές να αναλάβουν την «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων και μετά το πέρας του προγράμματος.

Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι η ομάδα εργασίας Euro-working Group θα αρχίσει την τεχνική επεξεργασία για μηχανισμό μεσοπρόθεσμης ελάφρυνση του χρέους που θα βασίζεται σε σύνδεση του προγράμματος πληρωμής των δανείων στήριξης με τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας μας.

Το εν λόγω μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Κατασκευάζοντας ενόχους σε μέρες κρίσης

«Όντως, βιοι παραλληλοι στην αντιμετωπιση της οικονομιας: τουρκια = ελλαδα = κυπρος. Οπως λεμε: ερντογαν ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:51

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Διάβασμα το Σαββατοκύριακο, διαγώνισμα από Δευτέρα για την παιδεία

«Η οποιαδηποτε φετινη συμφωνια πρεπει να αφηνει ανοιχτη πορτα για μεγαλυτερες μεταρρυθμισης στα δυο τρια ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:28

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση