ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:04
 

FT: Η συμφωνία των Πρεσπών ίσως κοστίσει ακριβά στον Τσίπρα στις εκλογές

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η συμφωνία «πέρασε» από το κοινοβούλιο των Σκοπίων

Newsroom Κ, Αθήνα

«Η λύση για τo Μακεδονικό είναι ένα θετικό βήμα για την Ευρώπη», γράφουν σήμερα σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times, τονίζοντας ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει τη σχετική συμφωνία.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η συμφωνία «πέρασε» από το κοινοβούλιο των Σκοπίων. Και τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο για την επικύρωση αριθμό βουλευτών. Παρά την κατακραυγή των εθνικιστών και της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, η συμφωνία μάλλον θα «περάσει».

Το γεγονός ότι κατ’ αρχήν στηρίζει τη συμφωνία για τη "Μακεδονία" δεν αποκλείεται να του κοστίσει ακριβά στις εκλογές που αναμένονται εντός του έτους. Ούτε αυτός αλλά ούτε και ο κ.Ζάεφ έχουν εξασφαλίσει την ευρεία στήριξη του λαού ή των πολιτικών ελίτ για αυτή τη συμφωνία - στήριξη που θα είναι αναγκαία στο μέλλον. Ωστόσο, αυτή είναι η σωστή επιλογή για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», τονίζουν οι Financial Times.

«Η αντιπαράθεση για το ονοματολογικό θα μπορούσε να θεωρηθεί εκκεντρικός αναχρονισμός αν δεν αφορούσε μια περιοχή της Ευρώπης που συνεχίζει να αποτελεί πυριτιδαποθήκη εθνικών εντάσεων και γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Η Ρωσία προσπαθεί να επανακτήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια. Στο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να εδραιώσουν τη θέση της περιοχής στους κόλπους της Δύσης», γράφουν οι FT.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X