ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H «Μαρίνα», η Greek Mafia και το δίκτυο των οίκων ανοχής

Στην 71χρονη «Μαρίνα» γίνεται αναφορά και στην έρευνα της ΕΥΠ για την λεγόμενη Greek Mafia, όπως επίσης και στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, με κατηγορούμενο αστυνομικό

Kathimerini.gr

Γιάννης Σουλιώτης

Ως αρχηγικό μέλος της μιας από τις δύο ομάδες μαστροπών που εξαρθρώθηκαν την Παρασκευή από το τμήμα anti-trafficking της Ασφάλειας περιγράφεται γυναίκα με κωδικό όνομα «Μαρίνα».

Στην 71χρονη γίνεται αναφορά και στην έρευνα της ΕΥΠ για την λεγόμενη Greek Mafia, όπως επίσης και στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, με κατηγορούμενο αστυνομικό.

Στους συνολικά 20 οίκους ανοχής που τα δύο κυκλώματα μαστροπών είχαν υπό τον έλεγχό τους συγκαταλέγεται και αυτό επί της οδού Κασσάνδρας 6. Πρόκειται για τον οίκο ανοχής που ελέγχθηκε από αστυνομικούς του «Ανηλίκων» στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, με θύμα 12χρονη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την Παρασκευή, το τμήμα Anti-Trafficking της Ασφάλειας συνέλαβε μετά από μυστική έρευνα μηνών 22 άτομα για εμπορία ανθρώπων, ξέπλυμα χρήματος. Στην επιχείρηση πλην της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν η Policia Nacional της Ισπανίας, το Homeland Security των ΗΠΑ καθώς και δύο Μ.Κ.Ο. που εξειδικεύονται στην προστασία θυμάτων trafficking.

Από τον Ιούλιο του 2020 οι συλληφθέντες εξέδιδαν νεαρές κοπέλες από τη Λατινική Αμερική, κυρίως την Κολομβία.

Τα δύο συνεργαζόμενα κυκλώματα είχαν συνεργούς στη Λατινική Αμερική. Έπειθαν τις νεαρές κοπέλες να ταξιδέψουν για δουλειά στην Ελλάδα, με πρόφαση ότι θα εισέπρατταν υψηλές αμοιβές. Στην Αθήνα ωστόσο, τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται αφαιρώντας τους τις εισπράξεις με το πρόσχημα ότι όφειλαν χρήματα στους μαστροπούς για τη μεταφορά και εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Η πρώτη ομάδα είχε υπό τον έλεγχό της 12 studio – οίκους ανοχής σε Αθήνα, Αιγάλεω, Δάφνη, Καλλιθέα καθώς και τη Θεσσαλονίκη. Τα μηνιαία έσοδα της υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ. Ως αρχηγικό μέλος περιγράφεται 39χρονος Έλληνας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε συστήσει τρεις εταιρείες μέσω των οποίων νομιμοποιούσε τις εισπράξεις από τα studio.

Στους 12 οίκους ανοχής συγκαταλέγεται και αυτός στην οδό Κασσάνδρας 6. Είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Κι αυτό διότι είχαν υπάρξει ενδείξεις ότι η ανήλικη είχε πέσει θύμα βιασμού στο συγκεκριμένο studio – οίκο ανοχής.

Η δεύτερη ομάδα ήλεγχε 8 οίκους ανοχής στις οδούς Φυλής και Φώκαιας. Ως αρχηγός περιγράφεται η «Μαρίνα», μια 71χρονη γυναίκα που την περίοδο 2015 – 2017 είχε υπάρξει «στόχος» της Ε.Υ.Π., στο πλαίσιο έρευνας για την επονομαζόμενη Greek Mafia. Η έρευνα είχε φέρει στο φως σχέσεις επίορκων αστυνομικών με επιχειρηματίες της νύχτας, μαστροπούς, μπράβους κ.ά..

Η «Μαρίνα» φέρεται να εκτελούσε χρέη εισπράκτορα καθώς συγκέντρωνε τα χρήματα απ’ όλους τους οίκους ανοχής του δικτύου. Για τη νομιμοποίησή τους είχε συστήσει εταιρεία real estate μαζί με τον 41 ετών γιο της.

Ο τελευταίος είχε διωχθεί για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, στην οποία βασικός κατηγορούμενος ήταν Έλληνας αστυνομικός. Για τη σχέση του αστυνομικού με την «Μαρίνα» και τον 41χρονο γιο της είχε μιλήσει στους αστυνομικούς το θύμα της υπόθεσης της Ηλιούπολης, ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 19 ετών. Είχε περιγράψει σε κατάθεσή της ότι η «Μαρίνα» έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες.

Η πρόσφατη έρευνα του Anti-trafficking. ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 51 γυναίκες από την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και την Αλβανία. Από αυτές 11 κατέθεσαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται σε ξενώνες ΜΚΟ μέχρι τον επαναπατρισμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ