ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:45
 

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Η οργάνωση αποτελείτο από τρείς «πυρήνες»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, έξι μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, ενώ στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δέκα άτομα με κατηγορίες για διακίνηση αλλοδαπών από την Αίγυπτο προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη.

Η οργάνωση αποτελείτο από τρείς «πυρήνες», που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων σε Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία. 

Όσον αφορά τον πυρήνα της Αιγύπτου, τα μέλη του προσέλκυαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε πλοία και τους μετέφεραν στην Κρήτη. Επίσης συμμετείχαν και στην περαιτέρω μεταφορά τους στην Ιταλία, διαθέτοντας πλοίο και πλήρωμα για την μεταφορά των αλλοδαπών. 

Τα ηγετικά στελέχη του πυρήνα της Ιταλίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τον πυρήνα της Κρήτης, αναλάμβαναν την εκ νέου επιβίβαση των αλλοδαπών προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κρήτη στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, για κάθε ενήλικο αλλοδαπό, το κύκλωμα λάμβανε κατά περίπτωση, από 3.500 έως 5.000 ευρώ, το οποίο παρουσίαζε αύξηση ή μείωση σε περιπτώσεις οικογενειών ή ανηλίκων.

Όσον αφορά τον πυρήνα της Κρήτης, τα μέλη του αναλάμβαναν τον εντοπισμό κατάλληλου σημείου προσέγγισης του πλοίου που μετέφερε τους μετανάστες από την Αίγυπτο, καθώς και την εύρεση κατάλληλων οχημάτων μεταφοράς και χώρων προσωρινής διαμονής των μεταναστών και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Κατά την φύλαξη των παράτυπων μεταναστών, τα μέλη της οργάνωσης εκτελούσαν χρέη φύλακα με όπλα, προκειμένου να μην διαφύγει κανείς πριν την ολοκλήρωση της καταβολής του χρηματικού ποσού που είχε συμφωνηθεί.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οργανώθηκε επιχείρηση στις 03.09.2018 σε Ηράκλειο και Χανιά, όποτε και συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 49 ετών και συγκεκριμένα 4 Έλληνες και ημεδαποί και 2 αλλοδαποί. 

Όλοι τους κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η όποια διέθετε δομή, οργάνωση και χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 10 άτομα.

Την υπόθεση διαχειρίστηκε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης. Η έρευνα συνεχίζεται για το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και ενδεχόμενες διασυνδέσεις του με άλλα ομοειδή δίκτυα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X