ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλό κλίμα στις συναντήσεις Αποστολάκη - Ακάρ

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες διερευνήθηκαν οι δίαυλοι αποφόρτισης της έντασης στο Αιγαίο

Του Βασίλη Νέδου

Σε ατμόσφαιρα η οποία κρίνεται ικανοποιητική και ενθαρρυντική για το επίπεδο της επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, έχουν πραγματοποιηθεί οι τελευταίες επαφές ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ιδιαίτερα στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (16/5) στο περιθώριο της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες διερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δίαυλοι αποφόρτισης της έντασης στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος. Οι κ. Αποστολάκης και Ακάρ συζήτησαν εκτενώς επί του συγκεκριμένου ζητήματος, κάτι το οποίο κρίνεται ως υψίστης σημασίας για την ασφάλεια, αλλά και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αρχιπελάγους.

Αντιθέτως, οι δύο άνδρες δεν υπεισήλθαν καθόλου σε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας σε πλαίσιο ευρύτερο του στρατιωτικού. Εν προκειμένω, οι κ. Αποστολάκης και Ακάρ δεν συζήτησαν καθόλου και καμία στιγμή για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται τις τελευταίες 85 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Μάλιστα, πηγές με γνώση των εκτενών και πολυδιάστατων συνομιλιών ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ετέθη υπό καμία μορφή. Συνεπώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα έχουν μεταδοθεί από εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, περί θεματολογίας η οποία περιελάμβανε την υποτιθέμενη αίτηση του κ. Ακάρ για ανταλλαγή του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, και την αντιστοίχως υποτιθέμενη απάντηση του κ. Αποστολάκη. Πρόκειται για σενάρια τα οποία η Αθήνα δεν συζητάει καν, πολλώ δε μάλλον σε επίσημο και ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν σε μια ευρύτερη συνάντηση και χθες, στη Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και του διοικητή του Ενιαίου Διακλαδικού Στρατηγείου στη Νάπολη, Τζέιμς Φόγκο. Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τον ρόλο των συνεργασιών που προωθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στα Βαλκάνια, με σκοπό την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Βασίλη Νέδου

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση