ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Καλό κλίμα στις συναντήσεις Αποστολάκη - Ακάρ

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες διερευνήθηκαν οι δίαυλοι αποφόρτισης της έντασης στο Αιγαίο

Του Βασίλη Νέδου

Σε ατμόσφαιρα η οποία κρίνεται ικανοποιητική και ενθαρρυντική για το επίπεδο της επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, έχουν πραγματοποιηθεί οι τελευταίες επαφές ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ιδιαίτερα στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (16/5) στο περιθώριο της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες διερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δίαυλοι αποφόρτισης της έντασης στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος. Οι κ. Αποστολάκης και Ακάρ συζήτησαν εκτενώς επί του συγκεκριμένου ζητήματος, κάτι το οποίο κρίνεται ως υψίστης σημασίας για την ασφάλεια, αλλά και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αρχιπελάγους.

Αντιθέτως, οι δύο άνδρες δεν υπεισήλθαν καθόλου σε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας σε πλαίσιο ευρύτερο του στρατιωτικού. Εν προκειμένω, οι κ. Αποστολάκης και Ακάρ δεν συζήτησαν καθόλου και καμία στιγμή για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται τις τελευταίες 85 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Μάλιστα, πηγές με γνώση των εκτενών και πολυδιάστατων συνομιλιών ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ετέθη υπό καμία μορφή. Συνεπώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα έχουν μεταδοθεί από εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, περί θεματολογίας η οποία περιελάμβανε την υποτιθέμενη αίτηση του κ. Ακάρ για ανταλλαγή του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, και την αντιστοίχως υποτιθέμενη απάντηση του κ. Αποστολάκη. Πρόκειται για σενάρια τα οποία η Αθήνα δεν συζητάει καν, πολλώ δε μάλλον σε επίσημο και ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν σε μια ευρύτερη συνάντηση και χθες, στη Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και του διοικητή του Ενιαίου Διακλαδικού Στρατηγείου στη Νάπολη, Τζέιμς Φόγκο. Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τον ρόλο των συνεργασιών που προωθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στα Βαλκάνια, με σκοπό την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Βασίλη Νέδου

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση