ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους του Mega Ελλάδος (βίντεο)

Το έκτακτο δελτίο πριν από τον ξαφνικό «θάνατο»

Newsroom K

Σε μια κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί το «μαύρο» για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, το Mega Ελλάδος, οι εργαζόμενοι έβγαλαν την Πέμπτη ζωντανό δελτίο ειδήσεων, μία ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων στο διαγωνισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το δελτίο δεν ασχολήθηκε με τα θέματα της επικαιρότητας αλλά με το μέλλον 420 εργαζομένων που θα μείνουν άνεργοι. Το δελτίο είχε διάρκεια πέντε λεπτών, με τους δημοσιογράφους να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, να θυμίζουν τι ήταν διαχρονικά το Μεγάλο Κανάλι, και να εύχονται να μην είναι αυτή η τελευταία ζωντανή εικόνα του ιστορικού σταθμού.

Το δελτίο ξεκίνησε με μια κάρτα που εκφωνούσε την ανακοίνωση των εργαζομένων. «Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων» αναφέρουν στις καρτέλες μεταξύ άλλων.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού, κάνουν λόγο για έγκλημα σε βάρος τους, με αφορμή την απόφαση των μετόχων να μην καταθέσουν φάκελο στο ΕΣΡ για τηλεοπτική άδεια, ενώ καλούν κυβέρνηση και μετόχους έστω και την τελευταία στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Θεματικό το Mega;

Για την άδεια που δεν υπήρξε ενδιαφέρον ή για τις άδειες που δεν θα καρποφορήσει το ενδιαφέρον, το ΕΣΡ δύναται να τις επαναπροκηρύξει, εφόσον όμως υπάρξει ενδιαφέρον. Ως συνέπεια, δεν θεωρείται απίθανο να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι σε δεύτερο χρόνο. Επίσης, σε ό,τι αφορά το Mega, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να διεκδικήσει την ύπαρξή του μέσω της μετατροπής του σε θεματικό κανάλι. Κάτι αντίστοιχο έπραξε το κανάλι «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όμως, δεν βρισκόταν σε διαδικασία πτώχευσης.

Υπενθυμίζεται ότι Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έλαβε προσφορές από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν τα υφιστάμενα κανάλια Αlpha, Antenna, Epsilon, ΣΚΑΪ και Star, ενώ μία επιπλέον προσφορά υποβλήθηκε από τη νεοεμφανισθείσα Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X