ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεοδωράκης: Εκτός πραγματικότητας ονομασία χωρίς τον όρο «Μακεδονία»

Με την προϋπόθεση οι Σκοπιανοί να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις

Newsroom Κ, Αθήνα

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το Σκοπιανό, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 υπογράμμισε ότι το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, αλλά με την προϋπόθεση οι Σκοπιανοί να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να αλλάξουν το Σύνταγμα και τα σχολικά τους βιβλία.

«Όπως ξέρετε εγώ βγήκα νωρίς και είπα την άποψή μου για μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει μια ονομασία σε αυτό το κράτος χωρίς καμία αναφορά στη λέξη «Μακεδονία». Παράλληλα όμως, να αφήσουν οι Σκοπιανοί, όπως έχω πει, τους αλυτρωτισμούς και να διορθώσουν τα σχολικά τους βιβλία» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καθορίζω τη στάση μου από τις αντιδράσεις του οποιουδήποτε κύριου Καμμένου. Άρα η δική μας απόφαση, η απόφαση των βουλευτών του Ποταμιού, είναι ότι θα στοιχηθούμε σε μια ψηφοφορία με βάση τη δική μας εθνική θέση.

Πριν φτάσουμε στην ψηφοφορία, θα επιμείνω. Το σημαντικό είναι να μας πει και η ΝΔ τι τελικά θέλει» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει η γραμμή «καμία σχέση με τη λέξη Μακεδονία σε έναν σύνθετο όρο» και υπάρχει και η άποψη της κυρίας Μπακογιάννη και νομίζω πολλών -και του κ. Μητσοτάκη μέχρι πρόσφατα- ότι είμαστε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Άρα οι ηγεσίες των κομμάτων να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, όπως το έχει κάνει το Ποτάμι.

Εμείς δεν θέλουμε να αναβληθεί κάθε εξέλιξη, λέγοντας ότι κερδίζουμε, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου λέει ότι χάνουμε από αυτήν την καθυστέρηση. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει σήμερα μερικά προβλήματα. Δε νομίζω ότι κάθε φορά πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από την πλάτη του αντιπάλου λέγοντας ότι σε μια δεύτερη πολιτική παρουσία θα βρούμε μια καλύτερη ευκαιρία να λύσουμε τα προβλήματα. Γιατί αυτή η ευκαιρία μπορεί να μην έρθει ποτέ για τους Έλληνες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκικά παιχνίδια προπαγάνδας στο Αφριν

«Αυτό θα πει Τουρκία και το συντομότερο που οι `μεγάλες` δυνάμεις το αντιληφθούν θα αποφευχθεί η δημιουργεία ...»
knak  |  18:39

Το «υπεξ» αρχίζει καταμέτρηση των Τ/κ στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο Οζερσάι

«Που το πάει ο Οζερσάϊ,….. μήπως για μια ενδεχόμενη λύση να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς για πολιτική ...»
ΜΡ  |  10:37

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Στις θετικές επιδόσεις της οικονομίας επενδύει ο πρωθυπουργός Τσίπρας

Αλλαγή ατζέντας με Νοvartis

Με επίκεντρο τα συμπληρωματικά στοιχεία που έστειλε η ανακρίτρια στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ