ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μνημόνιο OpenAI, Meta και social media κατά της Α.Ι. παραπληροφόρησης

Είκοσι τεχνολογικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, για να αποτρέψουν κακόβουλες παρεμβάσεις παραπλανητικού περιεχομένου

ΠΗΓΗ: Reuters

Είκοσι τεχνολογικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας για να αποτρέψουν κακόβουλες παρεμβάσεις παραπλανητικού περιεχομένου, με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, στις εκλογικές αναμετρήσεις παγκοσμίως.

Μεταξύ όσων υπογράφουν τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, περιλαμβάνονται οι κορυφαίες εταιρείες που αναπτύσσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, η Microsoft και η Adobe, καθώς και «γίγαντες» των κοινωνικών δικτύων, όπως η Meta, το X και το TikTok, που θα επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία παραπλανητικού υλικού στις πλατφόρμες τους.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δεσμεύσεις για συνεργασία στην ανάπτυξη εργαλείων με σκοπό τον εντοπισμό παραπλανητικού υλικού που κατασκευάζεται από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και την υλοποίηση εκστρατειών ευαισθητοποίησης του κοινού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τεχνολογία για τον εντοπισμό περιεχομένου που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη ή για την πιστοποίηση της προέλευσής του θα μπορούσε να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υδατογραφήματα ή και ενσωμάτωση επιπλέον πληροφοριών.

Το χρονοδιάγραμμα για την τήρηση των δεσμεύσεων και ο τρόπος με τον οποίο κάθε εταιρεία θα τις εφαρμόσει, δεν έχoυν ακόμα προσδιοριστεί.

«Νομίζω ότι η αξία της συμφωνίας βρίσκεται στο εύρος των εταιρειών που την υπογράφουν», δήλωσε ο επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ.

«Είναι καλό αν πλατφόρμες αναπτύσσουν μεμονωμένα νέες πολιτικές ανίχνευσης, προέλευσης, επισήμανσης, υδατογράφησης και ούτω καθεξής, αλλά αν δεν υπάρξει μια ευρύτερη δέσμευση να το κάνουν με έναν κοινό διαλειτουργικό τρόπο, θα μείνουμε με ένα συνονθύλευμα διαφορετικών δεσμεύσεων», πρόσθεσε.

Η ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και βίντεο σε δευτερόλεπτα, έχει εντείνει τους φόβους ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις το 2024, καθώς πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες. Ενδεικτική άλλωστε είναι η περίπτωση του fake τηλεφωνήματος με το ηχόχρωμα της φωνής του Τζο Μπάιντεν, που παρακινούσε ψηφοφόρους του Νιου Χαμσάιρ να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση