ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποια λάθη στο make-up να αποφεύγουμε στο γραφείο

Βασικές συμβουλές για να είστε όμορφες και περιποιημένες και στη δουλειά σας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο γραφείο μπορεί να περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Εννοείται πως θέλουμε να δείχνουμε και εκεί όμορφες. Υπάρχουν όμως κάποια λάθη και παγίδες που όλες μπορούμε να κάνουμε. Αυτά είναι τα εξής:

1. Ο φωτισμός στο γραφείο συνήθως δεν είναι πολύ καλός και αυτό μας οδηγεί στο να κάνουμε πολλά λάθη, συνήθως βάζοντας υπερβολικό make up. Γι’ αυτό, αποφύγετε να βαφτείτε στο γραφείο, προτιμήστε κάπου όπου έχει φυσικό φως.

2. Αποφύγετε τις λάμψεις και οτιδήποτε μεταλλικό στο make up σας στο γραφείο, αφού θα δείχνετε έτοιμες για βραδινή έξοδο και όχι για το γραφείο. Αν αγαπάτε τις λάμψεις, προτιμήστε τις στο ρουζ σας, αφού αυτό θα σας κάνει να έχετε ένα πολύ φρέσκο και υγιές πρόσωπο. Οπουδήποτε αλλού θα φαίνεται υπερβολικό.

3. Προτιμήστε ένα έντονο κραγιόν όταν έχετε παρουσίαση. Σε σημαντικές παρουσιάσεις ή συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να  δίνουν προσοχή σε αυτά που λέτε, μη φοβηθείτε ένα έντονο και φωτεινό κραγιόν, αφού θα κάνει τους ακροατές σας να επικεντρωθούν σε αυτά που λέτε.

4 .Υπερβολικό foundation: Τα υπερβολικά χρώματα, πολύ πιο σκούρα από τον τόνο του προσώπου σας, θα δείχνουν βαρετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δώστε έμφαση σε ένα καλό concealer για τα μάτια σας, καλύψτε οποιεσδήποτε κοκκινίλες. Μην χρησιμοποιείται βαρετή πούδρα, αφού το make up σας στο γραφείο πρέπει να είναι ελαφρύ και φυσικό.

5. Μην ανανεώνετε το make up σας στο γραφείο. Εκτός και αν είστε το αφεντικό ή η beauty editor. Διαφορετικά, δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για να είναι διάχυτα κραγιόν και foundations στο γραφείο.

6. Μην ξεχάσετε τα φρύδια. Δώστε έμφαση στα φρύδια σας και μην ξεχνάτε να τα βάφετε σωστά, αφού είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο πρόσωπο και πολλές φορές το αγνοούμε. Αυτό μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει το make up μας.

7. Αποφύγετε τα glossy lip gloss στη δουλειά. Προτιμήστε matte ή κάποια με κρεμώδη υφή, αφού οτιδήποτε sticky μπορεί να δημιουργήσει μικρά ατυχήματα.

8. Προσοχή στο  contouring. Όσο δημοφιλές κι αν είναι το contouring, αποφύγετέ το στο γραφείο, όπου τα φώτα δεν είναι ιδανικά, για αυτό και θα δείχνετε υπερβολικές.

9. Μην ξεχνάτε το ρουζ. Ενώ πολλές φορές νομίζουμε πως μια bb κρέμα ή ένα foundation είναι αρκετά, δεν είναι αν δεν βάλουμε ρουζ. Το ρουζ θα μας φωτίσει, θα μας προσφέρει χρώμα και το πρόσωπό μας το χρειάζεται.

10. Μην κάνετε όλη την beauty ρουτίνα σας στο γραφείο. Προτιμήστε να ξυπνήσετε λίγο πιο νωρίς για να βαφτείτε στο σπίτι και πάρτε μαζί σας την πούδρα, τη μάσκαρα και το κραγιόν σας, για να φρεσκαριστείτε. Δεν είναι καθόλου σωστό και επαγγελματικό να το κάνετε αυτό στο γραφείο σας.

Πηγή: must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση