ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:00
 

Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος;

Εύκολα απορρίπτουμε ανθρώπους γιατί δεν πληρούν τα ιδανικά μας

Newsroom K

Πολλοί από ‘μας σκεφτόμαστε συχνά το πως θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος. Δύσκολα γνωρίζουμε ανθρώπους και εύκολα τους απορρίπτουμε γιατί δεν πληρούν τα ιδανικά μας.

Θέλουμε για σύντροφο μας ένα άνθρωπο που θα μας βγάλει από τη μοναξιά μας και θα κλείσει τις παλιές μας πληγές. Όταν δεν είμαστε σε σχέση θεωρούμε ότι είναι θέμα τύχης το αν θα βρεθεί στο δρόμο μας ο ιδανικός σύντροφος και όταν είμαστε σε σχέση απογοητευόμαστε όταν παρατηρούμε ότι ο σύντροφος μας τελικά δεν τηρεί τις προϋποθέσεις και τα ιδανικά μας.

Όταν αρχίζουν οι καυγάδες και οι διαφωνίες στη σχέση απογοητευόμαστε και αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι τελικά ο σύντροφος μας δεν είναι αυτός που νομίζαμε στην αρχή. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί από ‘μας περιμένουμε στη σχέση μας να υπάρχουν μόνο ευτυχισμένες στιγμές ενώ στην πραγματικότητα οι διαφωνίες, οι ασυνεννοησίες και οι στιγμές απομάκρυνσης από το ταίρι μας είναι μέρος της κάθε σχέσης.

Θέλουμε την ιδανική ζωή με τους ιδανικούς ανθρώπους γύρω μας. Κάποιες φορές κατακλυζόμαστε από το φόβο της απόρριψης ή από το φόβο της εγκατάλειψης. Μετά από μια αποτυχημένη σχέση κλεινόμαστε στον εαυτό μας και φοβόμαστε να ανοιχτούμε ξανά. Φοβόμαστε την απόρριψη και την εγκατάλειψη, έτσι γεμίζουμε τον εαυτό μας με ανασφάλειες και βάζουμε πιο πολλές προϋποθέσεις για το σύντροφο που θέλουμε δίπλα μας.

Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση για τα ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για εμάς σε μια σχέση ή στο σύντροφο μας. Όχι γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν τον ιδανικό σύντροφο, αλλά γιατί καλύπτει τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας θέλω.

Δηλαδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θεωρούμε σημαντικά χαρακτηριστικά μιας σχέσης έτσι ώστε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στη σχέση μας. Για παράδειγμα θέλουμε να έχουμε καλή επικοινωνία με το σύντροφο μας, θέλουμε να μας παίρνει συχνά τηλέφωνο για να δει πως είμαστε, να είναι ρομαντικός, να είναι ευαίσθητος; Αν έχουμε επίγνωση για το τι μας κάνει ευτυχισμένους τότε είναι ευκολότερο για μας να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή για το σύντροφο μας, αυτήν που είναι πιο σωστή για εμάς.

Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι διαφωνίες είναι μέρος κάθε ανθρώπινης σχέσης και δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Μπορούμε όμως να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε τέλειοι,το ίδιο και ο σύντροφος μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι παρά να προσπερνούμε αυτά που μας ενοχλούν στο σύντροφο μας γιατί περιμέναμε να είναι ο ιδανικός, να τα συζητάμε μαζί του έτσι ώστε να έρθουμε σε συμβιβασμό. Να αποδεχόμαστε ότι ο σύντροφος μας είναι διαφορετικός από εμάς με διαφορετικές προσδοκίες και διαφορετικά βιώματα.Ακόμα και αν βρούμε τον ιδανικό σύντροφο, αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι;

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι ακόμα και αν βρούμε τον ιδανικό σύντροφο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι στη σχέση μας. Στην έρευνα ζητήθηκε από 300 γυναίκες και άντρες οι οποίοι είναι παντρεμένοι για αρκετό χρονικό διάστημα να βαθμολογήσουν από το 1 μέχρι το 7 πόσο ευτυχισμένοι νοιώθουν μέσα στη σχέση τους. Στη συνέχεια ερωτήθηκαν ποια χαρακτηριστικά θεωρούν σημαντικά για να χαρακτηρίσουν κάποιο σαν τον ιδανικό σύντροφο και αν ο σύντροφος τους έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο Psychological Science, έχουν δείξει ότι η βαθμολογία της ευτυχίας του κάθε ατόμου δεν αναλογούσε με τα χαρακτηριστικά που ανέφερε για τον ιδανικό σύντροφο. Άρα ακόμα και αν κάποιος έχει βρει τον ιδανικό σύντροφο αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πιο ευτυχισμένος. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο, αν υπάρχει ο ιδανικός, αλλά να επιλέξουμε ένα σύντροφο με βάση τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας θέλω. Αν επιλέξουμε κάποιον ο οποίος καλύπτει τις δικές μας ανάγκες τότε θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι στη σχέση μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο οίκος Delpozo και Roksanda μας το έδειξε σε chic σύνολα και κοστούμια, ο οίκος Dries Van Noten σε cozy πλεκτά

Το χρώμα του Φθινοπώρου

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα έχετε συνειδητοποιήσει πως θα δείτε παντού είναι το καφέ
Newsroom K
 |  ΜΟΔΑ