ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στην απώλεια βάρους

Ενεργοποιεί ένα γονίδιο που προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Washington State University, το κρασί βοηθάει στην μείωση βάρους. Δεδομένου ότι δεν ξεπερνάμε τα δύο ποτήρια και εφόσον η κατανάλωση γίνεται το βράδυ.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το κρασί διαθέτει ρεσβερατρόλη, ένα είδος πολυφαινόλης που μετατρέπει το ''λευκό λοίπος'' σε ''μπεζ λοίπος'', γεγονός που κάνει την καύση του πιο εύκολη. Σύμφωνα με τον καθηγητή ερευνών του Πανεπιστημίου Min Du ''H πολυφαινόλη στα φρούτα, συμπεριλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης συμβάλλει στην άυξηση της γονιδιακής έκφρασης που ενισχύει την οξύδωση του διαιτητικού λίπους ώστε το σώμα να μην υπερφοτώνεται. Μετατρέπει το λευκό λίπος σε μπεζ λίπος που καίει τα λιπίδια όπως η θερμότητα -βοηθώντας να διατηρηθεί μια ισορροπία στο σώμα, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και της μεταβολικής δυσλειτουργίας''.

Υπάρχει ωστόσο μια παγίδα. Ενώ το κρασί περιέχει πολυφαινόλη, καλύτερα αν θες να πετύχεις το στόχο σου να βασιστείς περισσότερο στα φρούτα αφού σύμφωνα με τον καθηγητή ''Κατά την παραγωγική διαδικασία πολλές ευεργετικές πολυφαινόλες είναι αδιάλυτες και φιλτράροντας''.

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση