ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έλαιο Καρύδας: Πως μπορεί να βελτιώσει τα μαλλιά μας

Το φυσικό λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα που βοηθούν να διεισδύουν οι ευεργετικές βιταμ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον τελευταίο καιρό, με την τάση που παρατηρείται προς τα προϊόντα από το "ντουλάπι" της φύσης, πολλοί καταφεύγουν στη χρήση του ελαίου καρύδας. Αυτό το απλό, καθαρό φυσικό προϊόν προσαρμόζεται τόσο εύκολα και είναι χρήσιμο παντού, από την κουζίνα μέχρι το τσαντάκι των καλλυντικών ή το ντουλαπάκι του φαρμακείου. Από την στιγμή λοιπόν που είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα σας, μήπως είναι εξίσου καλό και με τα μαλλιά σας;

Όπως αποδείχθηκε είναι! Στην πραγματικότητα, είναι τόσο χρήσιμο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο για όλα τα είδη των προϊόντων, καθώς επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των προβλημάτων της τρίχας. Αντί να χρησιμοποιούμε λοιπόν τις σκληρές χημικές ουσίες στα μαλλιά μας, χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα όπως το λάδι καρύδας σαν μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα βοηθώντας την ανάπτυξη των μαλλιών και δίνοντας πιο υγιή και όμορφα μαλλιά από ποτέ.

Γιατί είναι λάδι καρύδας τόσο ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών;

Το φυσικό λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα που βοηθούν να διεισδύουν οι ευεργετικές βιταμίνες και τα μέταλλα σε κάθε θύλακα της τρίχας . Το λάδι χρησιμοποιείται κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το λαυρικό οξύ βοηθά το λάδι να θωρακίσει το τριχωτό της κεφαλής και το προστατεύει από ψείρες ,πιτυρίδα , ξηροδερμία και ό,τι άλλο μπορεί να αναστέλλουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών.

Χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας για τα μαλλιά είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για την αύξηση της υγρασίας στον άξονα της τρίχας. Όταν η τρίχα είναι ξηρή, ο άξονας ξεφτίζει και καταστρέφεται εύκολα. Αυτό όχι μόνο δεν επηρεάζει την υγεία των μαλλιών, αλλά επίσης προκαλεί την αφυδάτωση της τρίχας και καταστρέφετε. Το λάδι καρύδας είναι η καλύτερη θεραπεία σαν μάσκα μαλλιών : τα λιπαρά οξέα είναι σε θέση να δεσμεύουν τις πρωτεΐνες στα μαλλιά του, έτσι ώστε τα μαλλιά σφραγίζονται δίνοντας προστασία, παγιδεύοντας την υγρασία και καθιστώντας τα μαλλιά μαλακά, μεταξένια και λαμπερά.

How to...

Το έλαιο καρύδας λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά πριν το λούσιμο. Το έλαιο μπορεί να θερμανθεί για να κάνει ευκολότερη την εργασία στα μαλλιά. Με το μασάζ το λάδι μέσω του τριχωτού της κεφαλής εισχωρεί βαθιά μέσα στις ρίζες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα στο λάδι είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθιά μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και σε κάθε θύλακα της τρίχας, όπου η ανάπτυξη των μαλλιών ξεκινά. Αυτό βοηθά στο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών από το επίπεδο της ρίζας.

Καθώς το τριχωτό της κεφαλής με τις κλιματικές αλλαγές πέφτει το λάδι καρύδας προστατεύει τα μαλλιά από τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση και την κακή υγεία των μαλλιών. Το λάδι μπορεί στη συνέχεια να εξομαλύνεται τους άξονες τρίχας, όπου προκαλεί βαθύ κλείδωμα στην υγρασία. Πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες των μαλλιών, εκεί όπου και γίνεται το split δημιουργώντας συχνές τεράστιες καταστροφές. Η σφράγιση των άκρων των μαλλιών με λάδι καρύδας σαν μάσκα μαλλιών μπορεί να αποτρέψει την ψαλίδα .

Τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας ως κοντίσιονερ ή ακόμα να χρησιμοποιηθεί και σε υγρά ή στεγνά μαλλιά, βοηθώντας στον έλεγχο flyaways και το φριζάρισμα.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

X