ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βασικές συνήθειες για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου

Πώς μπορείς να καις πιο εύκολα λίπος, αποκτώντας καλλίγραμμη σιλουέτα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από τη στιγμή που κάθε χρόνος που περνάει, μειώνει τον μεταβολισμό μας, κάνοντάς μας πιο δύσκολη την καύση του λίπους, οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για τους τρόπους εκείνους που μας βοηθούν να τον επιταχύνουμε.

Με μερικές απλές και βασικές συνήθειες, λοιπόν, μπορείς και εσύ να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου:

Ακολούθησε τον κανόνα των 400 θερμίδων: Να έχεις υπόψη σου πως σε κάθε γεύμα που τρώμε, όσο αριθμό θερμίδων κι αν παίρνουμε, μόνο 400 από αυτές αξιοποιούνται από τον οργανισμό, ενώ οι άλλες αποθηκεύονται ως λίπος. Οπότε, μπορείς να καταναλώνεις πέντε γεύματα την ημέρα, ένα ανά τρεις ώρες, που να μην ξεπερνά το καθένα τις 400 θερμίδες.

Να τρως πολλές πρωτεΐνες: εξαιτίας του γεγονότος ότι προκαλούν αίσθημα κορεσμού, καθώς επίσης και επειδή έχουν αυξημένη θερμογόνο δράση, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι είσαι χορτάτη και είναι λες και της καις την ίδια ώρα που τις παίρνεις. Οπότε, ενέταξε στη διατροφή σου άφοβα κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και γαλακτοκομικά.

Να παίρνεις γερό πρωινό: Ο μεταβολισμός μας κατά τη διάρκεια του ύπνου επιβραδύνεται, οπότε με ένα γερό πρωινό επανέρχεται και πάλι σε δυναμικά επίπεδα. Επιλέγοντας δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες, αποβάλλεις ευκολότερα το λίπος του σώματος και οι τοξίνες.

Βάλε τα καυτερά στο πιάτο σου: Και όμως, έστω και εάν ακούγεται απλό, οι καυτερές γεύσεις, όπως για παράδειγμα οι καυτερές πιπεριές, το τσίλι κ.τ.λ. ενισχύουν τον μεταβολισμό μας και τον επιταχύνουν μέχρι και 25%, κάνοντάς μας να χάνουμε ευκολότερα λίπος. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού ισχύει μέχρι και τρεις ώρες μετά από την κατανάλωση.

Κάνε γυμναστική: Στόχος σου πρέπει να είναι να αυξήσεις τον μυικό σου ιστό, ο οποίος κάνει τις καύσεις, ούτως ώστε να καις περισσότερο λίπος. Αυτό θα το κατορθώσεις μέσω της γυμναστικής. Ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή σου την προσπάθεια είναι η αεροβική γυμναστική, η οποία σε βοηθάει να καταφέρεις γρηγορότερα τον σκοπό σου. Οπότε, κάνε την αεροβική σου τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είκοσι λεπτά τη φορά είναι αρκετά.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις: Η κορτιζόλη είναι μία χημική έκκριση που προκύπτει ως αποτέλεσμα του στρες. Η χημική αυτή έκκριση επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οπότε στόχος είναι να εξισορροπηθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης για να μπορεί ο μεταβολισμός να κρατηθεί στα επίπεδα που πρέπει.

Τα σημαντικά οφέλη του ύπνου: Είναι γνωστό ότι ο ποιοτικός ύπνος κάνει καλό στην υγεία και στον οργανισμό. Όπως αποδεικνύεται, ο καλός ύπνος έχει οφέλη και για τον σωματότυπό σου. Από την άλλη, όταν ο ύπνος σου είναι ελλιπής, κάτω από πέντε ώρες, τότε το σώμα παράγει πολλή ινσουλίνη, που είναι μία ουσία υπεύθυνη για την αποθήκευση λίπους. Επίσης, η έλλειψη ύπνου επιφέρει και αυξομειώσεις των ορμονών που ελέγχουν την όρεξη.

Οπότε, όπως αντιλαμβάνεσαι, τα οφέλη του καλού ύπνου είναι πολλαπλά και για το σώμα σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση