ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί δεν πρέπει να αμελείτε ποτέ το αντηλιακό σας, όλες τις εποχές

Πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν, καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι πιο πολλές γυναίκες πιστεύουν πως η χρήση του αντηλιακού πρέπει να περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, μιας και η χρήση του αντηλιακού επιβάλλεται όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και για όλες τις εποχές του χρόνου.

Εξαιτίας όλων αυτών των κινδύνων που παραμονεύουν, όπως είναι ο καρκίνος κ.τ.λ., το αντηλιακό πρέπει οπωσδήποτε να αποτελεί μέρος της καθημερινής τελετουργίας της κάθε γυναίκας όταν φροντίζει τον εαυτό της.

Οι επιστήμονες δεν σταματούν να μας εφιστούν την προσοχή στο ότι δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. Πολλοί από εμάς όμως το αμελούν συστηματικά. Ώρα να θυμηθούμε λοιπόν γιατί είναι τόσο σημαντικό το αντηλιακό στην καθημερινότητα μας.

Οι ακτίνες του ηλίου είναι βλαβερές τόσο για το δέρμα όσο και για την υγεία μας. Προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος και εμφάνιση πανάδων. Από την άλλη, μπορούν να προκαλέσουν και το ενοχλητικό για όλους μας κάψιμο. Αυτό προκαλείται από τις ακτίνες του ηλίου UVA και UVB, οι οποίες μπορούν να κοκκινίσουν και να ξεφλουδίσουν το δέρμα.
Πρέπει να έχετε υπόψη σας πως τα αντηλιακά περιέχουν δείκτες προστασίας SPF, που κυμαίνονται από ελάχιστες τιμές ως και υπερβολικά υψηλές. Όσο υψηλότερο SPF διαλέξετε τόσο πιο πολλή προστασία θα έχετε, όμως με μία εφαρμογή δεν καταφέρνετε πολλά. Το αντηλιακό χρειάζεται συχνή ανανέωση για να παραμείνετε προστατευμένοι και χρειάζεται να το εφαρμόζεται παντού.

Μερικά σημεία που ξεχνιούνται συχνά είναι η γραμμή των μαλλιών, τα χέρια, το σημείο πίσω από τα αυτιά, οι πατούσες, ακόμα και σημεία στο κρανίο που εκτίθενται στον ήλιο.

Και όσα για εσάς που αποζητάτε το μαύρισμα και προβληματίζεστε για το εάν αυτό θα είναι δυνατόν με την εφαρμογή του αντηλιακού, να ξέρετε ότι μαυρίζετε ακόμα και με αντηλιακό. Και όχι μόνο μαυρίζετε, αλλά αυτό γίνεται πιο ομοιόμορφα, πιο βαθιά, με μεγαλύτερη ασφάλεια και με περισσότερη διάρκεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση