ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το «ελιξίριο» της μακροζωίας κρύβεται…

Οι μακροχρόνιες φιλίες σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

….στους φίλους σου.

Η φιλία είναι ανεκτίμητη αφού χωρίς αυτήν, η ζωή σου θα ήταν μονότονη και μοναχική. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ό,τι οι φίλοι σου είναι ικανοί να σε καθορίσουν ως άνθρωπο, ενώ την ίδια στιγμή είναι αυτοί που θα σου δείξουν τον δρόμο όταν εσύ τον χάσεις.

Εκτός από όλα τα παραπάνω μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale υποστηρίζει ότι η αληθινή και βαθιά φιλία μπορεί να σου δώσει παράταση ζωής. Μάλιστα η επιστήμη αποδεικνύει πως η φιλία διαδραματίζει ίσως τον σημαντικότερο παράγοντα για τα μειωμένα επίπεδα άγχους.

Η έρευνα
Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται η συγκεκριμένη έρευνα διήρκησε εβδομήντα πέντε χρόνια, με τους ερευνητές να εξετάζουν τις σχέσεις που είχαν εκατό συμμετέχοντες ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής τάξης, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, με τους φίλους τους.

Το συμπέρασμα
Η πολυετή έρευνα απέδειξε ότι το να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν είναι πραγματικά υπέροχο, καθώς η φιλία είναι αυτή που θα σε κρατήσει υγιή ως άνθρωπος και θα σου δώσει περισσότερα χρόνια ζωής.

Οι μακροχρόνιες μάλιστα φιλίες σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, σε παροτρύνουν να επιτύχεις στην ζωή σε επαγγελματικό και σε προσωπικό τομέα. Παράλληλα σε κάνουν να αντιληφθείς την αξία της ζωής!

Συνέχισε λοιπόν να αγαπάς τους φίλους σου… γιατί έχουν να σου δώσουν πολύ περισσότερα από όσα πιστεύεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση