ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το κρασί βοηθά στην απώλεια βάρους

Η πλειοψηφία των διαιτολόγων επισημαίνει πως το ποτό είναι μια σοβαρή παρασπονδία

Είναι αλήθεια πως για τις δίαιτες ''κυκλοφορούν'' πολλοί μύθοι και αλήθειες που όταν μπούμε στη διαδικασία μιας σωστής διατροφής πάντα τις έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Μια από αυτές αφορά φυσικά και το αλκοόλ.

Και είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των διαιτολόγων επισημαίνει πως το ποτό είναι μια σοβαρή παρασπονδία αφού πρόκειται για «κούφιες θερμίδες» που μπορούν να καταστρέψουν την προσπάθεια αρκετών ημερών. Η άποψη αυτή ωστόσο φαίνεται πως κρύβει ένα μικρό παραθυράκι.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον το να πιει κανείς κρασί κατά τη διάρκεια της δίαιτας του, όχι μόνο δεν πηγαίνει πίσω την προσπάθεια του, αλλά μπορεί και να βοηθήσει τον μεταβολισμό του, ωστόσο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Ότι φροντίζει να πίνει κανείς 1-2 ποτήρια κρασί, μόνο όμως σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και συγκεκριμένα το απόγευμα. Το σκεπτικό της έρευνας βασίζεται στο ότι το κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, έναν τύπο πολυφαινόλης που μετατρέπει το λευκό λίπος σε φαιό, το οποίο είναι και πιο εύκολο να μεταβολιστεί από τον ανθρώπινο οργανισμό.

«Οι πολυφαινόλες των φρούτων, μεταξύ των οποίων και η ρεσβερατρόλη, αυξάνουν τη γονιδιακή κινητικότητα που ενισχύει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών με αποτέλεσμα το σώμα να μην επιβαρύνεται με αυτά», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας και πανεπιστημιακός καθηγητής, Min Du, συνεχίζοντας: «Κάπως έτσι μετατρέπουν το λευκό σε φαιό λίπος που καίγεται ευκολότερα, βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει την ισορροπία ενέργειας - λίπους, αποτρέποντας τη συσσώρευση του που οδηγεί στην παχυσαρκία και τη μεταβολική δυσλειτουργία».

Σημαντική λεπτομέρεια, η παραπάνω διαδικασία συμβαίνει μόνο με το κρασί, το οποίο είναι έχει περάσει από συγκεκριμένα στάδια επεξεργασίας και χημικών ζυμώσεων. Οι πολυφαινόλες των φρούτων δεν λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο. Όσο για το τι είδος κρασιού μπορεί να πίνει κανείς στην προσπάθεια του να χάσει κιλά, οι επιστήμονες δεν διευκρινίζουν αν προτιμάται το λευκό, το ροζέ ή το κόκκινο κρασί. Απλώς να μην πρόκειται για κάποιο άλλο είδος αλκοόλ -και να μην το παρακάνουμε, εξυπακούεται- και όλα καλά.

Πηγή: Must

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο οίκος Delpozo και Roksanda μας το έδειξε σε chic σύνολα και κοστούμια, ο οίκος Dries Van Noten σε cozy πλεκτά

Το χρώμα του Φθινοπώρου

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα έχετε συνειδητοποιήσει πως θα δείτε παντού είναι το καφέ
Newsroom K
 |  ΜΟΔΑ