ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:32
 

Μετωπική επίθεση από τον Ερντογάν κατά της Ε.Ε., του ΟΗΕ και των ΗΠΑ

Σε «απειλητικό» τόνο τα τελευταία μηνύματα του Τούρκου Προέδρου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει μετωπική επίθεση κατά της Ε.Ε. και τον ΟΗΕ. Επίσης, από τη νέα επίθεση του Τούρκου Προέδρου μερίδιο λαμβάνει και η Ουάσινγκτον, εξαιτίας της στάσης της στο ζήτημα της συριακής πτέρυγας του αυτονομιστικού κινήματος.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε για διπροσωπία τις ΗΠΑ, καθώς από τη μία πλευρά δεν αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση το PYD και από την άλλη ζητούν από την Τουρκία να αναλάβει τις διεθνείς ευθύνες της.

Αναφερθείς στο προσφυγικό, ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη αιτία της προσφυγικής ροής είναι οι επιθέσεις της Ρωσίας και του Άσαντ και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους αξιωματούχους δήλωσε: «Τα 3 δισ. ευρώ που θα μας δώσετε κάποια στιγμή είναι για τους πρόσφυγες και όχι για τον προϋπολογισμό μας. Μέχρι στιγμής, δεν δαπανήσαμε 9 δισ. δολάρια, με τη σκέψη ότι θα λάβουμε χρήματα από εσάς. Το κάναμε από το αίσθημα φιλοξενίας μας. Και δεν καταρρεύσαμε με τις δαπάνες αυτές ούτε και θα καταρρεύσουμε. Και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Αυτή είναι η ιδιαιτερότητά μας. Επιβιβάσαμε τους ανθρώπους σε λεωφορείο από την Αδριανούπολη και τους γυρίσαμε και πάλι πίσω. Αλλά μία, δύο, στην τρίτη φορά, με συγχωρείται, και εμείς θα ανοίξουμε τις πύλες και θα τους πούμε ΄καλό ταξίδι’. Αυτό είπαμε. Και οι κύριοι ενοχλήθηκαν».

Όσο για τη στάση του ΟΗΕ, ανέφερε τα εξής: «Αυτός ο ΟΗΕ δεν ιδρύθηκε για να προσφέρει έργο. ΄Άνοιξε την πόρτα΄ λένε. Ο αριθμός των προσφύγων που δέχονται άλλες χώρες στον κόσμο ποιος είναι άραγε; Κάποιες δέχονται 100, άλλες 300 κι άλλες 500 άλλες χίλους. Με συγχωρείται, αλλά για εμάς δεν γράφει ‘κορόιδο’ για αυτούς που δεχθήκαμε. Η υπομονή έχει και τα όριά της. Κι όταν εξαντληθεί, θα πράξουμε κι εμείς τα δέοντα. Σε κάθε περίπτωση, λεωφορεία και αεροσκάφη υπάρχουν. Τα Η.Ε. και όσοι δίνουν τη συμβουλή αυτή, να συμβουλεύσουν και άλλα κράτη μέλη και τους πρόσφυγες που έρχονται εδώ να τους στείλουμε σε εκείνες τις χώρες».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με το PYD ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε τα εξής: «Πηγαίνουν και απονέμουν πλακέτες στο Κομπάνι στο προσωπικό της διεθνούς ασφάλειας. Παρά ταύτα, ακόμη αξιολογούν ότι το PYD και το YPG δεν συνιστούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ενώ ισχύουν όλα αυτά, το λέω ξεκάθαρα είναι διπρόσωπο να υπενθυμίζουν στην Τουρκία τις διεθνείς της υποχρεώσεις».

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η τελική απόκτηση του νέου στόλου αεροσκαφών θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην υπόθεση της εξαγοράς ρωσικών πυραύλων από την Τουρκία

Δύο νέα F35 στην Τουρκία

Σύμφωνα με τους όρους του χρονοδιαγράμματος, οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα στείλουν τα αεροσκάφα στην Τουρκία εντός ενός ή δύο ...
Του Νίκου Στέλγια
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X