ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένταση στο Κακουργιοδικείο κατά την αντεξέταση Θωμά

Διακόπηκε η διαδικασία και ο Θωμά μεταφέρθηκε στο κρατητήριο του δικαστηρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό ο 31χρονος κατηγορούμενος Χριστάκης Θωμά, για το τριπλό φονικό της 24ης Νοεμβριου 2015, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Ο 31χρονος Θωμά έχει ήδη απολογηθεί ενόρκως στο Κακουργιοδικείο, δίνοντας τη δική του εκδοχή για όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ του τριπλού φονικού, το οποίο συγκλόνισε το Παγκύπριο.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη, αφού η ίδια η κατηγορούσα αρχή έχει αναφέρει πως θα χρειαστεί ολόκληρο το χρόνο του δικαστηρίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει την αντεξέταση της.

Ξέσπασε σε κλάματα

Ερωτηθείς από την κατηγορούσα Αρχή για το χρονικό πριν και μετά το φονικό, ο Θωμά απάντησε πως εκείνη την ώρα ήταν πολύ δύσκολο. Στη συνέχεια απαντώντας για το τι έκανε το μαχαίρι, είπε πως «είσαι ταραγμένος, δεν καταλαβαίνεις, ούτε κατάλαβα ότι δολοφονηθήκαν, δεν κατάλαβα ότι σκότωσα τρία άτομα. Δεν είναι εύκολο αυτό που νοιώθω. Μακάρι να μπορούσα να τους φέρω πίσω και ας έμπαινα φυλακή», ανέφερε και ξέσπασε σε κλάματα.

Φωνές και ένταση – Διακόπηκε η διαδικασία

Ο ίδιος, σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς της πρώην του ότι την χτυπούσε και την έβριζε, απάντησε «για όνομα του Θεού», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι συγγενείς των θυμάτων, να αρχίσουν να φωνάζουν και να διακοπεί η διασικασία, ενώ ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, του Αιμίλιου Μιλτιάδους φώναζε προς τον 31χρονο «έχεις εσύ Θεό;».

Οι δικαστές αποχώρησαν από την αίθουσα και η αστυνομία μετέφερε τον Θωμά πίσω στο κρατητήριο του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό διαπράχθηκε σε πάροδο της πολυσύχναστης οδού Ανεξαρτησίας μετά από φιλονικία που προηγήθηκε με τα θύματα, τα οποία θεωρούσαν πως ο 31χρονος είχε προσβάλει, με σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια, την αρραβωνιαστικιά του Παράσχου Ντορζή. Η αντιδικία μεταξύ των δυο πλευρών είχε ξεκινήσει μέρες πριν, όταν η πρώην κοπέλα του κατηγορούμενου φέρεται να έκανε παράπονα στους δυο αδελφούς για κακομεταχείριση της από τον Χριστάκη Θωμά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση