ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατέρρευσε η οροφή νηπιαγωγείου στον Στρόβολο

Για κακοτεχνίες μιλά η ΠΟΕΔ

Newsroom K

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει η είδηση της κατάρρευσης μέρος της οροφής στην εσωτερική είσοδο του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα στον Στρόβολο. Ευτυχώς το περιστατικό έγινε νύχτα που το σχολείο ήταν άδειο και γλιτώσαμε τα χειρότερα. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φύλιος Φυλακτού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το συμβάν και έκανε λόγο για κακοτεχνίες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο κτίριο, που εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε ότι εκτός από την κατάρρευση, το κτήριο πλημμύρισε.

Ευτυχώς, είπε ο κ. Φυλακτού, επειδή ήταν βράδυ δεν υπήρχε κανείς στο νηπιαγωγείο, γιατί διαφορετικά δεν αποκλείεται να σημειώνονταν τραυματισμοί.

«Εμάς μας ανησυχεί αυτό και για αυτό η ΠΟΕΔ ζήτησε επανειλημμένα να γίνουν έλεγχοι και να εκδοθούν πιστοποιητικά ασφάλειας των σχολικών κτιρίων» ανέφερε ο κ. Φυλακτού και είπε ότι και πριν ένα μήνα σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό σε άλλη σχολική μονάδα την ώρα μάλιστα λειτουργίας του σχολείου.

Αναδείξαμε, είπε, επανειλημμένα το θέμα της ασφάλειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι απτό.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η κατάρρευση έγινε επειδή οι υδρορροές δεν είχαν καθαριστεί από τη Σχολική Εφορεία. Το ψευδοτάβανο ήταν κατασκευασμένο από γυψοσανίδα, η οποία -όταν εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού - μπορεί να καταρρεύσει.

Τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου μεταφέρθηκαν προσωρινά στο διπλανό Δημοτικό Σχολείο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Στο θέμα της ασφάλειας των κτιρίων επικεντρώθηκε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Ιωάννης Ιωάννου. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πάγια θέση της ομοσπονδίας ήταν η καταλληλότητα των νηπιαγωγείων σε ό,τι αφορά την κτιριακή εγκατάσταση, θέματα σεισμών και πυρασφάλειας.

Αναμένουμε πληρέστερη ενημέρωση για το συμβάν, είπε, και τόνισε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η κατάρρευση έγινε σε σχετικά νέο σχολείο, μόλις έξι χρονών, με εγκαταστάσεις, οι οποίες έπρεπε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας.

Ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αντρέας Μαραγκός δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι έγιναν εργασίες καθαρισμού των υδρορροών και επιδιόρθωσης της οροφής και είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα αντικατασταθεί η ψευδοροφή - που είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδα - από άλλου είδους υλικό ψευδοροφής, πιο ελαφρύ, με το οποίο θα αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, είπε, τα παιδιά θα επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο τους τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση