ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Ποντάρει στην συναίνεση της 23ης Αυγούστου η κυβέρνηση

Οι αντιπαραθέσεις μέσω ανακοινώσεων και οι τοποθετήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ δίνουν και παίρνουν

Newsroom K

Το νευραλγικό 48ώρο αναμονής έχει περάσει και όλα είναι έτοιμα για την κρίσιμη συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών παιδείας και εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. 

Οι αντιπαραθέσεις μέσω ανακοινώσεων και οι τοποθετήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ δίνουν και παίρνουν, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να μην ικανοποιούνται από την στάση της κυβέρνησης και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση της 23 ης Αυγούστου κάνοντας παραπομπή στη ΜΕΠΕΥ.

Το κατά πόσο θα ηρεμίσει η φουρτούνα που ξέσπασε στον χώρο της παιδείας θα διαφανεί τις προσεχείς ώρες, με τις δύο πλευρές να μην δείχνουν διάθεση να υποχωρήσουν. Υπάρχει παρασκήνιο αναφορικά σχετικά με νέα πρόταση που ίσως πέσει στο τραπέζι κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών, αλλά δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, όταν οι εκπαιδευτικοί παραμένουν κάθετοι και δηλώνουν πως οι θέσεις που παρουσίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες δεν είναι ξεκάθαρες.

Οπότε, ως έχουν τα δεδομένα μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει γέφυρα, και αναμένονται τα πρώτα μέτρα από πλευράς εκπαιδευτικών που για την ώρα και παρασκηνιακά θα είναι όπως λέγεται "χαλαρά". 

Συναίνεση ή όχι

Βασική παράμετρος της επαναφοράς των προτάσεων της 23ης Αυγούστου για την κυβέρνηση, ήταν το κλίμα συναίνεσης που είχε διαφανεί τότε ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και την κυβέρνηση. Οι τέσσερις εκείνες προτάσεις, από πλευράς κυβέρνησης, υποστηρίζεται πως είχαν φτάσει μέχρι του σημείου να συμφωνηθούν. 

Μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις αυτές εδώ.

Από την άλλη όμως, οι εκπαιδευτικοί λένε πως δεν συμφώνησαν σε τίποτα εκείνη την ημέρα αλλά ότι πήραν τις προτάσεις, τις εξέτασαν συλλογικά και τις απέρριψαν, οπότε και φτάσαμε στην πορεία έξω από το προεδρικό. 

Χθες ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους και ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους δήλωναν δημόσια πως η νέα πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητούν.

Από την άλλη οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού, ότι «η αποδοχή της πρότασης της 23ης Αυγούστου θα εξαρτηθεί από το λεκτικό που θα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση», γεννά πολλά ερωτήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης ή ακόμα και αποδοχής της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο την ίδια στιγμή, τις απορρίπτουν. 

Το ερώτημα είναι αν φαίνονται ρήγματα στον τρόπο που γίνεται από τους συνδικαλιστές η ανάγνωση εκείνων των προτάσεων ή όχι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση