ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι Κυπρο-Ρωσικές σχέσεις άντεξαν και ανανεώνονται

Svetlana Colta: Μόνη αξιότερη χώρα της Κύπρου σε δικαιοδοσία...η παλιά Κύπρος

Οι Κυπρο-Ρωσικές σχέσεις παραμένουν ισχυρές, παρά την κρίση του 2013, με την Κύπρο να εξάγει 1,7 δις ευρώ σε επαγγελματικές υπηρεσίες στη Ρωσία, δήλωσε ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στα πλαίσια του συνέδριου «The Future of Cyprus for Russian Business 2016» στο Hilton Park.

Επίσης, η Κύπρος είναι ακόμα ένας ελκυστικότατος προορισμός για Ρώσικες Holdings εταιρείες, ανέφερε σε ομιλία της  η Olga Boltenko,  συνέταιρος στην Withers LLP, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ερωτηθέντες οι πελάτες της εταιρείας που αντιπροσωπεύει, για το ποια χώρα έχει την ελκυστικότερη δικαιοδοσία, εισπράττει ως απάντηση ότι «η μόνη χώρα που είναι αξιότερη από την Κύπρο σε αυτό τον τομέα είναι… η παλιά Κύπρος». Επίσης, στελέχη της PwC από Κύπρο και Ρωσία στο συνέδριο, επιβεβαίωσαν ότι αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει ροή Ρώσικων εταιρειών που εδράζουν στην Ολλανδία και Λουξεμβούργο προς την Κύπρο. Βεβαίως, άλλα στελέχη του τομέα με δηλώσεις τους στην «Κ», τόνισαν ότι παρόλο που αυτό είναι όντως γεγονός, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εκροή από εταιρείες που εδράζουν στην Κύπρο προς αυτές τις χώρες, άρα, χρειάζεται προσοχή, καθώς η κατάσταση δεν έχει ακόμα αντιστραφεί πλήρως. 

 Το Συνέδριο χαιρέτησε, επίσης, ο Χάρης Γεωργιάδης υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να ενδυναμώσει τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ότι οι επιτυχία της μετά-2013 εποχής στηρίχτηκε πάνω στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης μέσω αναδιαρθρώσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Προσθέτως, ο Ρώσος Πρέσβης Stanislav Osadchiy συμφώνησε με τον υπουργό, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Πρόεδρου Αναστασιάδη τον προηγούμενο χρόνο είχε καθοριστικό ρόλο στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τον ίδιο, μετά από τέσσερα χρόνια η Κύπρος έχει να επιδείξει χειροπιαστά αποτελέσματα καθιστώντας την Κύπρο ένα αξιόπιστο οικονομικό προορισμό, ιδίως για κτηματομεσιτικά και τουρισμό. Καταληκτικά ανέφερε ότι η πρεσβεία υποστηρίζει την Κυπριοποίηση Ρώσων.      

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση