ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ.Ιακωβίδης: Αχάριστοι οι απεργοί της FBME

Έχουν καταβληθεί 3,54 εκατ. ευρώ στου υπαλλήλους της τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναφορά για περίσσιο θράσος στα πρόσωπα των πρώην υπαλλήλων της FBME κάνει ο ειδικός διαχειριστής του υποκαταστήματος της Κύπρου, Κρις Ιακωβίδης.

«Μετά από διαβούλευση, κατεβλήθη στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους της FBME το ποσό των 3,54 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μισθοδοσία Απριλίου, η προειδοποίηση τερματισμού εργασίας, οι εκκρεμούσες ετήσιες άδειες, η αναλογία του 13ου μισθού και οι άδειες μητρότητας», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Ιακωβίδης. Επιπροσθέτως υπογραμμίζει ότι στους πρώην εργαζομένους έχει καταβληθεί το 75% του ποσού που διεκδικείται ως φιλοδώρημα.

Ο ειδικός διαχειριστής λοιπόν, απαριθμώντας τα παραπάνω καταβληθέντα, διερωτάται γιατί οι υπάλληλοι εξακολουθούν να κατηγορούν την Κεντρική Τράπεζα ενώ όπως σημειώνει ο ρόλος της ήταν καταλυτικός για αυτές τις απολαβές.

Πρόσθετα δηλώνει ότι η συνέχιση της διαμαρτυρίας δεν αποτελεί παρά εκβιασμό δοθέντος ότι έτσι αναχαιτίζεται ενεργητικά η απόδοση των εγγυημένων καταθέσεων μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για κάλυψη έως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, όπως προνοεί η νομοθεσία. Σε αυτή την παράμετρο υπολογίζουν οι διαμαρτυρόμενοι προκειμένου να ικανοποιήσουν νομικά αμφιλεγόμενες απαιτήσεις όχι ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης αλλά ως αποτέλεσμα επιβολής.

Τέλος ο κ. Ιακωβίδης τονίζει ότι η θετική στάση της ΚΤ όσο και του Ειδικού Διαχειριστή, έχει εντελώς παρεξηγηθεί όχι μόνο από μέρους των εργαζομένων αλλά και από αυτούς ακόμη τους νομικούς συμβούλους που τους εκπροσωπούν. Ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ότι διάταγμα εκκαθάρισης δεν εκδόθηκε ακόμη, αλλά το υποκατάστημα της FBME τελεί υπό ειδική διαχείριση του ιδίου. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση