ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

12.5 εκατ. από την ΚΔ διεκδικεί η Stanleybet

Έχει καταχωρήσει αγωγή αξιώνοντας αποζηµιώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η εταιρεία Stanleybet Malta Limited, η οποία λειτουργεί άδεια αποδέκτη Κλάσης Α που εκδόθηκε από την Εθνική Αρχή Στοιχηµάτων της Κύπρου τον Δεκέµβριο του 2012, η ισχύ της οποίας παρατάθηκε στη συνέχεια, έχει καταχωρήσει αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δηµοκρατίας µέσω του Γενικού Εισαγγελέα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αξιώνοντας αποζηµιώσεις πέραν των 12.5 εκατ. ευρώ.

Η Stanleybet αξιώνει αποζηµιώσεις για απώλεια κερδών, αποζηµιώσεις για απώλεια ευκαιρίας, αποζηµιώσεις για δυσµενή επηρεασµό της εικόνας και της εµπορικής φήµης και δικηγορικά έξοδα τα οποία έχει υποστεί και θα υποστεί και τα οποία προκλήθηκαν από την υιοθέτηση και εφαρµογή από µέρους της Δηµοκρατίας, µέσω διοικητικών µέτρων και πρακτικών, νόµου που η Stanleybet θεωρεί ότι παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαµβανοµένων συγκεκριµένα των Άρθρων 49 και 56 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των θεµελιωδών ελευθεριών της ίδρυσης και παροχής υπηρεσιών, και των θεµελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ισότητας, µη διάκρισης, διαφάνειας και αναλογικότητας.

Η Stanleybet θεωρεί ότι η εταιρεία και οι αντιπρόσωποί της έχουν υποστεί σοβαρή ζηµιά ως αποτέλεσµα των αστυνοµικών και διωκτικών ενεργειών και µέτρων που υιοθετήθηκαν εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσµα τη µη δυνατότητά τους να αποδέχονται στοιχήµατα επί Εικονικών Γεγονότων από τον Ιούνιο του 2014 όταν οι κυπριακές αρχές ξεκίνησανµια σειρά επιδροµών σε αδειούχους αντιπροσώπους στοιχηµάτων και υποστατικά διώκοντας αντιπροσώπους, κατάσχοντας εξοπλισµό και επιβάλλοντας τη διακοπή των εργασιών, ενέργειες που η Stanleybet θεωρεί ότι είναι στο σύνολό τους παράνοµες.

Περαιτέρω, η Stanleybet θεωρεί ότι ο Περί Στοιχηµάτων Νόµος του 2012 της Κύπρου θα πρέπει να καταστεί µη εφαρµοστέος από τα εθνικά δικαστήρια και αρχές καθώς η Δηµοκρατία παρέλειψε να κοινοποιήσει το τελικό προσχέδιο του Νόµου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν θεσπιστεί ο Νόµος σύµφωνα µε τις ισχύουσες πρόνοιες και διαδικασίες δυνάµει του κυπριακού και κοινοτικού δικαίου.

Κατά συνέπεια, η Stanleybet αξιώνει ότι η Κυπριακή Δηµοκρατία παρεµποδιζόταν να απαγορεύσει στην Stanleybet να προσφέρει στοιχήµατα επί Εικονικών Γεγονότων από την ηµεροµηνία εφαρµογής του Περί Στοιχηµάτων Νόµου τον Ιανουάριο του 2013 και, κατά συνέπεια, παρεµποδιζόταν από το να προβαίνει σε ενέργειες, που είχε ως αποτέλεσµα να αναγκαστεί η Stanleybet να λάβει την απόφαση να διακόψει την προσφορά στοιχηµάτων επί εικονικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2014 και µετά.

Η Stanleybet αξιώνει επίσης την έκδοση Διατάγµατος του Δικαστηρίου της Κύπρου το οποίο να απαγορεύει ή/και να αποτρέπει τη Δηµοκρατία άµεσα και µέσω των αντιπροσώπων της, από του να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της εταιρείας σε σχέση µε την αποδοχή στοιχηµάτων επί Εικονικών Γεγονότων από αυτή ή από τους αντιπροσώπους της.

Η Δηµοκρατία υποχρεούται να απαντήσει στην αγωγή εντός δέκα ηµερών από την ηµεροµηνία καταχώρησής της (16 Ιανουαρίου 2017).

Ο Διευθύνων Σύµβουλος (CEO) της Stanleybet Malta Limited, κ. John Whittaker,  δήλωσε: «Το Συγκρότηµα Stanleybet αγωνίζεται επιτυχώς για την αναγνώριση του δικαιώµατός του να συµµετέχει σε δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών και στοιχηµάτων σε πολλά κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια. Έχουµε βρεθεί περίπου δέκα φορές ενώπιον Δικαστηρίου και σε αµέτρητες περιπτώσεις ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών δικαστηρίων όλων των βαθµίδων, όπου στο τέλος ήµασταν πάντα σε θέση να εξασφαλίσουµε µέσω του ευρωπαϊκού δικαίου αυτά πουµας είχαν άδικα στερηθεί εκ πρώτης σε εγχώριο επίπεδο. Πιστεύουµε στο κράτος δικαίου και δεν έχουµε καµία αµφιβολία ότι τα κυπριακά δικαστήρια θα µας δικαιώσουν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση