ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Aλάμπρα: 35 χρόνια αληθινής σχέσης και γεύσης

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα 35χρονα της γαλακτοβιομηχανίας Αλάμπρα

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο Royal Hall στη Λευκωσία, η εκδήλωση για τα 35χρονα της γαλακτοβιομηχανίας Αλάμπρα. Εκεί παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, o Πρόεδρος της Βουλής, αντιπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και πλήθος άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων και συνεργατών της εταιρείας από την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε ο έλληνας τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας.

Η εταιρεία γιορτάζει φέτος 35 χρόνια ιστορίας, προσφοράς και δραστηριοποίησης στον τομέα της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας, με την ιστορία να ξεκίνα τον Απρίλιο του 1982, όταν μια παραλαβή 250 λίτρων γάλακτος, στο χωριό Αλάμπρα, έμελλε να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας. Έτσι, η οικογένεια Πέτρου αποφάσισε τότε να εισάγει επίσημα πλέον, τις δημιουργίες της στην αγορά με την εμπορική επωνυμία ΑΛΑΜΠΡΑ, χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές της μητέρας τους, γιαγιάς Κακουλούς, η οποία ασχολείτο με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από το γάλα της οικογενειακής φάρμας.

Η επιτυχία των προϊόντων της ήταν τόσο μεγάλη από τα πρώτα κιόλας στάδια, αφού μόλις 6 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγωγή χαλλουμιού στην Αγγλία. Με το πέρασμα των χρόνων ο όγκος παραγωγής άρχισε να αυξάνεται, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία τον Μάρτιο του 2009 να μετακινηθεί σε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Λάρνακα έκτασης 4500m².

Επιπλέον, έχοντας ως βάση τις αυθεντικές, οικογενειακές συνταγές, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία σειράς προϊόντων με την επωνυμία «Η ΓΙΑΓΙΑ», ενώ ταυτόχρονα άρχισε να καλύπτει ακόμη και τις πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, εισάγοντας και τις ελληνικές γεύσεις ΟΛΥΜΠΟΣ, στην κυπριακή αγορά.

Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του χαλλουμιού και εργοδοτεί περισσότερα από 150 άρτια καταρτισμένα άτομα, διατηρώντας έτσι πέραν του 30% του συνόλου παραγωγής στην Κύπρο. Τέλος, η μακρόχρονη πορεία της τα τελευταία 35 χρόνια, της επιτρέπει να εξάγει με περηφάνια το παραδοσιακό χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση