ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Ενέργεια και εξαγωγές περιορίζουν τα κέρδη της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Σε αναζήτηση άλλων τρόπων για διατήρηση του κέρδους της προσανατολίζεται η εταιρεία

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μειωμένα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 της εταιρείας «Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ» σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του προηγούμενου έτους.

Η μείωση αυτή αποδίδεται σε αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων καθώς επίσης και στα εισοδήματα της εταιρείας από εξαγωγές.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ Αντώνης Αντωνίου υπογράμμισε ότι τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2017 ήταν πάρα πολύ καλά, κάτι που μεταφράζεται στο ότι παρά την φετινή μείωση, δεν σημαίνει ότι τα φετινά αποτελέσματα δεν θα είναι ικανοποιητικά. Εξήγησε ότι η αναμενόμενη μείωση ακολουθεί την μείωση στα εισοδήματα από τις εξαγωγές της εταιρείας, η οποία οφείλεται εν μέρει στην ισοτιμία δολαρίου με το ευρώ καθώς μεγάλος αριθμός συμβολαίων για εξαγωγές γίνονται στο νόμισμα του δολαρίου.

Παραδέχτηκε ωστόσο ως σημαντικότερο λόγο μείωσης το ψηλό κόστος ενέργειας, ηλεκτρισμού και καυσίμων, επισημαίνοντας ότι νοουμένου ότι το ενεργειακό κόστος θα συνεχίσει να παραμένει ψηλό, η εταιρεία θα αναζητήσει άλλους τρόπους για διατήρηση του κέρδους της, όπως για παράδειγμα την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου. Πάντως και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2017 είχε υπολογιστεί ως σοβαρό ενδεχόμενο το κόστος ενέργειας να παραμείνει αυξημένο σε σύγκριση με το 2016.

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, τα εισοδήματα ανήλθαν σε €52.812.000, έναντι €49.027.000 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Αύξηση η οποία προήλθε από την αύξηση στη ζήτηση στην επιτόπια αγορά, η οποία έχει καλύψει τις μειώσεις των τιμών πώλησης που υπήρξαν μεταξύ των δύο περιόδων.

Σημειώθηκε δε ότι στον τομέα της παραγωγής, υπήρξε αρνητική επίδραση από τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και κυρίως αυτό του ηλεκτρισμού μειώνοντας το περιθώριο λειτουργικού κέρδους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη από επενδυτικές δραστηριότητες και συνδεδεμένες εταιρείες συνεισέφεραν θετικά στην συνολική κερδοφορία με βελτίωση ύψους €454.000. Ως επακόλουθο, το κέρδος για την περίοδο ανήλθε σε €17.777.000 έναντι €11.895.000 για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση