ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Η «Startup» των πολιτικών γάμων στην Κύπρο

Που βρίσκεται στους πρώτους μήνες λειτουργίας της η νεοφυής εταιρία BookYourWeddingDay.com

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε στην Πάφο ο πρώτος πολιτικός γάμος μέσω της πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com έχουν περάσει έξι μήνες, ενώ πλέον οι κρατήσεις γάμου γίνονται μέχρι και το 2020. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία απλοποιεί την διαδικασία επικύρωσης ενός πολιτικού γάμου, καθώς αναλαμβάνει ουσιαστικά συντονιστικό ρόλο ανάμεσα σε δημαρχεία ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Η εταιρία βραβεύτηκε ως startup επιχείρηση το 2016 ενώ ήδη συμμετέχει στην γαμήλια έκθεση “Destination Weddings” του δημοφιλούς National Wedding Show Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ιδρύτρια της startup εταιρίας Μαρία Ευρυπίδου εξηγεί στην «Κ» ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν στην δημιουργία της πλατφόρμας, καθώς επίσης και τα νέα ανοίγματα Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία Ισραήλ, Αμερική αλλά και τον Καναδά. Πάντως τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ΚΟΤ καταδεικνύουν ότι ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν κάθε χρόνο την Κύπρο για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται η μέρα του γάμου. Σημειώνεται ότι μόνο για το 2016 έγιναν 3700 πολιτικοί γάμοι στην χώρα μας ενώ τα έσοδα από τον γαμήλιο τουρισμό ανήλθαν στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσοι γάμοι έχουν γίνει από την δημιουργία της πλατφόρμας μέχρι σήμερα συνολικά σε Κύπρο και Ελλάδα και πόσοι στην Κύπρο;

Η πλατφόρμα λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 αλλά ξεκίνησε τις συνεργασίες με τους τουριστικούς κολοσσούς από το εξωτερικό στις 14 Μαρτίου 2017. Επομένως οι κρατήσεις που γίνονται είναι κυρίως για τις χρονιές 2018 και 2019, αφού συνήθως τα ζευγάρια προγραμματίζουν τους γάμους τους ένα με δύο χρόνια προηγουμένως. Βέβαια, υπήρξαν και λίγες κρατήσεις που έγιναν «την τελευταία στιγμή», οπότε τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο ο πρώτος πολιτικός γάμος που διευθετήθηκε μέσω της πλατφόρμας. Από τις 14/3 μέχρι σήμερα έχουν γίνει μέσω του BookYourWeddingDay.com 2,081 κρατήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα για τις χρονιές 2018 & 2019, ενώ έχουμε λάβει και ένα μικρό αριθμό κρατήσεων για το 2020.

Ποιοι προορισμοί είναι οι δημοφιλέστεροι για τέλεση πολιτικών γάμων;

Από τις 14 Μαρτίου 2017 μέχρι σήμερα σε επαρχιακό επίπεδο η Πάφος κατέχει την πρώτη θέση με γύρω στις 800 κρατήσεις μέσω του BookYourWeddingDay.com. Σε δημαρχιακό επίπεδο, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει λάβει τις περισσότερες κρατήσεις, περίπου 500. Ακολουθούν οι δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου.

Υπάρχει συνεργασία με τους δήμους;


Με πρώτη την Πάφο, σήμερα σχεδόν όλοι οι Δήμοι και ξενοδοχεία της Κύπρου που ασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό συμμετέχουν στην πλατφόρμα, απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση πόρων και χρόνου, διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων και αύξηση των εσόδων τους. Μπορώ να πω ότι το έργο έχει αγκαλιαστεί από την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και τις τοπικές αρχές.

Πόσο σύντομα μπορεί να κλείσει κάποιος τον γάμο του μέσω της πλατφόρμας σας;

Άμεσα. Η πλατφόρμα ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, διοργανωτές γάμων και ζευγάρια τα οποία επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο να επιλέξουν ένα από τους χώρους τέλεσης γάμων που προβάλλονται στην πλατφόρμα (όπως ξενοδοχεία ή άλλους χώρους που έχουν εγκριθεί από τα δημαρχεία), να βρουν τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες και να πραγματοποιήσουν την κράτηση τους στην στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με δημαρχεία και ξενοδοχεία. Παλαιότερα ο χρόνος αναμονής για την επικύρωση της ημερομηνίας της γαμήλιας τελετής κυμαινόταν από 6 μέχρι 8 εβδομάδες, λόγω των πολλών εμπλεκομένων στη διαδικασία κράτησης, από τον τουριστικό πράκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κεντρικά call centers, αντιπροσώπους στο εξωτερικό, δημαρχία, ξενοδοχεία και πίσω με την αντίθετη σειρά. Μέσω του BookYourWeddingDay.com όλοι αυτοί επωφελούνται επειδή πλέον πραγματοποιούν τις κρατήσεις άμεσα χωρίς να χρειάζεται να προβαίνουν προηγουμένως σε οποιαδήποτε επικοινωνία.

Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις της ίδιας φιλοσοφίας;

To BookYourWeddingDay.com είναι η μοναδική διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα που συντονίζει και αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία κράτησης και επικύρωσης ημερομηνίας πολιτικού γάμου, απαλλάσσοντας τους ενδιαφερόμενους από τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος. Πρόκειται για παγκόσμια καινοτομία που είχα εμπνευστεί προσπαθώντας να λύσω το τεράστιο πρόβλημα του μεγάλου χρόνου αναμονής για την επικύρωση της ημερομηνίας της γαμήλιας τελετής.

Έχετε παρουσία και εκτός Κύπρου και Ελλάδας;

Είμαστε περήφανοι που ένα δυνατό, καινοτόμο έργο, που έχει προέλευση κυπριακή και ξεκίνησε από Κύπρο και Ελλάδα, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και επεκτείνεται και σε άλλες αγορές που έδειξαν ενδιαφέρον να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα, όπως το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία. Έχει επίσης λάβει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας στο Λονδίνο. Επίσης τον Μάρτιο 2017 το BookYourWeddingDay.com αναδείχτηκε ως η «Καλύτερη Νέα Εταιρεία στις Υπηρεσίες» από τα Παπαστράτος Awards στον Πειραιά. Σήμερα, προσωπικά, ως ιδρύτρια και CEO του ΒοοκΥourWeddingDay.com είμαι υποψήφια «Madame Figaro Γυναίκα της Χρονιάς 2017» στην κατηγορία «Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία». Επίσης τo ΒοοκΥourWeddingDay.com είναι υποψήφιο για το διεθνές βραβείο “Innovation in Travel Award” που διοργανώνουν τα Globe Travel Awards by Travel Weekly στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει αυξηθεί η προτίμηση στην Κύπρο μέσω της πλατφόρμας;

Είναι μόνο λίγοι μήνες για να μιλάμε για αυξήσεις αλλά, όταν υπάρχει η δυνατότητα να διεκπεραιώνεται η κράτηση άμεσα, η ανάπτυξη της αγοράς είναι δεδομένη μέσα σε 1-2 χρόνια. Αυτό που σίγουρα έχει συμβεί είναι ότι διευθετήθηκαν όλες αυτές οι κρατήσεις χωρίς να χρειαστεί τα δημαρχεία ή τα ξενοδοχεία να πρέπει να ανταλλάξουν αλληλογραφία, οπότε θεωρούμε ότι το BookYourWeddingDay.com, διευκολύνοντας τις διαδικασίες, αυξάνει το γαμήλιο τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό. Ο αριθμός των κρατήσεων αυξάνεται καθημερινά καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια και διοργανωτές γάμων ανακαλύπτουν την πλατφόρμα και αναμένουμε ότι θα αυξάνεται όλο και περισσότερο μια και οι μεγαλύτεροι πράκτορες από το εξωτερικό που συντονίζουν και πραγματοποιούν κρατήσεις πολιτικών γάμων στην Κύπρο χρησιμοποιούν πλέον την πλατφόρμα.


Υπάρχουν άλλες συμφωνίες εκτός της TUI UK και της Thomas Cook;

Ναι, είμαστε στο τελικό στάδιο επίτευξης συνεργασίας με ακόμη ένα μεγάλο γνωστό τουριστικό οργανισμό της Μεγάλης Βρετανίας που αποτελείται από γύρω στους 2,500 χιλιάδες homeworkers και με κορυφαία εταιρεία στον Λίβανο. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προώθηση του BookYourWeddingDay.com στη Ρωσία, το Ισραήλ, την Αμερική και τον Καναδά. Οι δύο τελευταίες χώρες έχουν αναπτυγμένα προγράμματα για τα ελληνικά νησιά. Κάτι που θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην περεταίρω ανάπτυξη είναι ότι έχουμε πραγματοποιήσει συμφωνία “partnership” με τη γαμήλια έκθεση “Destination Weddings” που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δημοφιλούς National Wedding Show Ηνωμένου Βασιλείου και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα Φεβρουαρίου 2018 στο Birmingham στα πλαίσια της διεξαγωγής του National Wedding Show. Το website της έκθεσης, καθώς και τα δελτία Τύπου που έχουν ετοιμαστεί από τους διοργανωτές και θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται τον Ιανουάριο στα αγγλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το BookYourWeddingDay.com ως συνδιοργανωτή. Επίσης προβάλλεται ήδη ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνεται παρουσίαση της διεξαγωγής κράτησης στα χιλιάδες μελλοντικά ζευγάρια επισκέπτες από την ομάδα του BookYourWeddingDay.com στο cocktail bar του εκθεσιακού χώρου που θα έχει διαμορφωθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X