ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:50
 

Λύση από το εξωτερικό για την J&P Overseas

Η διεύθυνση της εταιρείας αναμένει εγκρίσεις για χρηματοδότηση από ξένες τράπεζες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το μέλλον της J&P Overseas, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για έναρξη διαδικασίας εκκαθάρισης της, υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών, που ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η διεύθυνση της εταιρείας είναι σε επικοινωνία με τράπεζες του εξωτερικού προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, με τα επόμενα 24ωρα να κρίνονται ως καθοριστικά για τις εξελίξεις. Ωστόσο η εκτίμηση που υπάρχει τουλάχιστον από πλευράς εταιρείας, είναι ότι παρά τις πληροφορίες που διαρρέουν περί του αντιθέτου, τα πράγματα είναι ακόμη διαχειρίσιμα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα βάσει των απαντήσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων, θα κριθεί το κατά πόσο θα μπει διαχειριστής στην εταιρεία.

Την ίδια ώρα πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι το οικονομικό πρόβλημα στην εταιρεία ξεκίνησε λόγω προηγούμενης κακής διαχείρισης, και δείχνουν προς τους χειρισμούς του Ανδρέα Παπαθωμά. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαθωμάς έχει απομακρυνθεί από τον Ιούλιο από την διεύθυνση και πλέον στο ΔΣ της εταιρείας είναι η Λεώνη και Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης και Δάκης και Χρήστος Ιωάννου. Μάλιστα Λεώνη και Ευθύβουλος έχουν επισκεφθεί πρόσφατα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Σαουδική Αραβία, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ του ΔΣ για αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα προς διαχείριση της κατάστασης.

Χωρίς μισθούς το προσωπικό

Στο μεταξύ το προσωπικό του ομίλου τόσο σε Κύπρο όσο και στο εξωτερικό είναι τους τελευταίους μήνες δέκτης των προβλημάτων ρευστότητας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» δεν έχουν καταβληθεί οι μισοί των τελευταίων τριών μηνών στο προσωπικό της Ten Group Services στην Κύπρο, ενώ απλήρωτοι παραμένουν τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι υπάλληλοι στη Σαουδική Αραβία. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα γίνονται απεργίες και στο τελευταίο εργοτάξιο που ήταν μέχρι πρότινος σε εξέλιξη εργασίες, το Al Bustan Housing Project. Την ίδια ώρα οι εξελίξεις ωθούν αριθμό υπαλλήλων να υποβάλει παραίτηση και να επιστρέφει στην Κύπρο. Διαβουλεύσεις σε ό, τι αφορά το προσωπικό γίνονται και σε επίπεδο συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Διευκρινίσεις Ιωάννου & Παρασκευαΐδης Λτδ

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδης Λτδ, αναφέρει ότι η Κυπριακή εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαΐδης είναι ανεξάρτητη νομική και οικονομική οντότητα με αποκλειστικά δικούς της πόρους, περιουσιακά στοιχεία, οικονομικές δυνατότητες και εμπειρίες.

«Οι εξελίξεις στην JOANNOU &PARASKEYAIDES (OVERSEAS) LTD», εταιρείας του εξωτερικού, δεν επηρεάζουν καθόλου τη βιωσιμότητα και τις δραστηριότητες της εταιρείας μας. Αναφορικά με τα έργα που αναφέρθηκαν, διευκρινίζουμε ότι στην Μαρίνα Λεμεσού, συμμετέχοτν η Κυπριακή εταιρεία ΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΛΤΔ, η J&P AVAX S.A Ελλάδας και η ΑΘΗΝΑ S.A Ελλάδας. 

Στον πύργο ONE TOWER στη Λεμεσό, συμμετέχουν η λιβανέζικη εταιρεία ACC ARABIAN CONSTRUCTION CO. και η κυπριακή εταιρεία ΙΩΑΝΝΟΥ& ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ ΛΤΔ. Όλες οι εργασίες στα υπό ανέργερση έργα εκτελούνται βάσει των συμβατικών υποχρεώωσεων της εταιρείας. Η εταιρεία μας είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα μελλοντικά έργα που θα της ανατεθούν», καταλήγει η ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Ευθύβουλο Ιακωβίδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

https://m.naftemporiki.gr/story/1401239/J-kai-p-abaks-ae-anakoinosi-sxetiki-me-epixeirimatikes-oikonomikes-ekselikseis-stin-etairia
Η εταιρεία έκανε ήδη αίτηση για να μπει σε καθεστώς διαχείρησης

mapp
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X