ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:49
 

Οι εξηγήσεις της TUS Air για την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος πέρασε τον τεχνικό έλεγχο και συνέχισε το δρομολόγιο του κανονικά

Της Μαρίας Ηρακλέους

Υπερβολικές ήταν οι διαστάσεις που δόθηκαν στο περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και που αφορούσε την έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους της εταιρείας TUS Air, τύπου Fokker 100 το οποίο εκτελούσε πτήση από Ηράκλειο-Τελ Αβίβ, διαμηνύει η αεροπορική εταιρεία, σε επικοινωνία που είχε με την «Κ» .

Η TUS θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο για αναγκαστική προσγείωση, αλλά για προσγείωση η οποία κρίθηκε αναγκαία ώστε να διεξαχθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης επιβάτες αντιλήφθηκαν διαρροή υγρού από το δεξί φτερό του αεροσκάφους και ειδοποίησαν τους αεροσυνοδούς και εκείνοι με την σειρά τους τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας ζητώντας άδεια προσγείωσης. Αμέσως δόθηκε προτεραιότητα στο αεροσκάφος το οποίο και προσγειώθηκε γύρω στις 6:40 το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από συντονισμό των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των αρχών του αεροδρομίου.

Ακολούθως το αεροσκάφος ελέγχθηκε από τρεις τεχνικούς, οι οποίοι δεν εντόπισαν διαρροή καυσίμων και μετά από περίπου τρεις ώρες το αεροσκάφος συνέχισε το δρομολόγιο του, μεταφέροντας τους περίπου 100 επιβάτες του, στον προορισμό τους.
Πηγή από την εταιρεία αναφέρει στην «Κ» ότι «υπάρχει ικανοποίηση από τον τρόπο που ο πιλότος χειρίστηκε το θέμα, καθώς η ασφάλεια των επιβατών είναι η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας».

Υπεραμύνεται της ποιότητας του στόλου της

Σχολιάζοντας δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα αεροσκάφη της εταιρείας αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνικής φύσης, η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα όποια τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν μέχρι στιγμής δεν σχετίζονταν με την ασφάλεια του αεροσκάφους ή των επιβατών, αλλά ήταν θέματα ρουτίνας. Ως εκ τούτου δεν προκύπτει για την εταιρεία ζήτημα για τον τύπο του αεροσκάφους το οποίο υπενθυμίζεται ότι είναι τύπου Fokker 100 . Υπογραμμίζεται μάλιστα από την εταιρεία ότι πρόκειται για αξιόπιστα αεροσκάφη πολύ καλής ποιότητας ενώ τονίζεται ότι παρέχουν μια άνετη πτήση για τους επιβάτες.

Τονίστηκε δε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αερογραμμή στην Κύπρο με στόλο επτά αεροσκαφών, που πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση περισσότερες από δώδεκα πτήσεις την ημέρα, ενώ κάθε εβδομάδα η εταιρεία μεταφέρει περί των 11 χιλιάδων επιβατών.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία προχώρησε σε ενίσχυση του στόλου της με ένα αεροσκάφος τύπου Fokker, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλάνα περαιτέρω προσθηκών στο στόλο της. Επί του παρόντος ωστόσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση εκτός από την πληροφορία ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί και πάλι σε αεροσκάφη χωρητικότητας 80-100 επιβατών, καθώς θεωρείται ιδανικό για τις επιβατικές ανάγκες της Κύπρου.

Υπ. Μεταφορών: Προληπτική η προσγείωση του αεροσκάφους

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, αεροσκάφος της εταιρείας Tus Air, που εκτελούσε πτήση Ηράκλειο – Τελ Αβίβ, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα προληπτική προσγείωση στον αερολιμένα Λάρνακας. Η Κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε την προληπτική προσγείωση του για έλεγχο καθώς αφορούσε ενδεχόμενη απώλεια καυσίμων. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στον αερολιμένα Λάρνακας γύρω στις 18:45 και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αμέσως μετά, έγινε έλεγχος στο αεροσκάφος από μηχανικούς της ολλανδικής εταιρείας που συντηρεί τα αεροσκάφη της Tus Air, οι οποίοι εδρεύουν στον αερολιμένα Λάρνακας, και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Γύρω στις 23:30 το αεροσκάφος αναχώρησε από τον αερολιμένα Λάρνακας για τον τελικό προορισμό του, συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

"Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μέσω του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας πτήσεων", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Παγωτά PAPAFiLiPOU με Στέβια

Παγωτά PAPAFiLiPOU με Στέβια

Παρασκευασμένα από φρέσκο Κυπριακό άπαχο γάλα, χωρίς ζάχαρη, με βιολογικό Στέβια Παραγουάης, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζελατίνη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X