ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Εισβολέας στην ξενοδοχοβιομηχανία η Airbnb

Οι ενδείξεις για το 2018, οι προκλήσεις και το θέμα του Υφυπουργείου στη συνέλευση των διευθυντών ξενοδοχείων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σημαντικό έδαφος κερδίζει η πλατφόρμα Airbnb και στην Κύπρο ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τα τουριστικά καταλύματα. Ωστόσο είναι κάτι που δεν βλέπουν με καλό μάτι ο κλάδος των ξενοδοχείων και αυτό είναι κάτι που υπογραμμίστηκε εξάλλου και κατά την 35η ετήσια γενική συνέλευση των διευθυντών ξενοδοχείων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Airbnb χαρακτηρίστηκε ως εισβολέας στην ξενοδοχοβιομηχανία, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ Γιώργος Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το παράδειγμα της Airbnb θα ακολουθήσουν και άλλοι. «Η Airbnb θα διωχθεί από πολλούς για το φορολογικό κομμάτι, όχι όμως σε ό, τι αφορά την παροχή εναλλακτικών καταλυμάτων. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάτι αντίστοιχη συνέβη και για τους οδηγούς ταξί μετά την λειτουργία της υπηρεσίας Uber αλλά και για τις αεροπορικές εταιρίες, η δραστηριότητα των low cost αεροπορικών. Το κλειδί στην αντιμετώπιση των εξελίξεων, αποτελεί κατά τον κ. Γεωργιάδη η στροφή και η επικέντρωση στην τεχνολογία και στον τομέα των ξενοδοχείων.

Επένδυση στη γαστρονομία

Η σημασία της γαστρονομίας στην αναβάθμιση της ποιότητας των ξενοδοχείων είναι κάτι σημαντικό, ωστόσο τέθηκε επί τάπητος το παράδειγμα των fast food υπηρεσιών, τα οποία εξυπηρετούν σε μικρότερες εγκαταστάσεις πολύ μεγαλύτερο αριθμό πελατών. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποτελεί εισήγηση να γίνουν τα ξενοδοχεία εταιρίες ταχυφαγίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι θα πρέπει ο τομέας της γαστρονομίας να μπορεί να προσφέρει πιο ευρεία γκάμα γεύσεων και επιλογών, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο εξεζητημένες.

Υφυπουργείο τουρισμού

Υπογραμμίστηκε παράλληλα κατά τη συνέλευση η σημασία της δημιουργίας του Υφυπουργείου τουρισμού καθώς και της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς και στην ποιοτική του αναβάθμιση. Η ποιότητα εξάλλου είναι ένα στοίχημα για τους φορείς του τουρισμού, και ακόμα περισσότερο για τους διευθυντές των ξενοδοχείων, ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου, καθώς επίσης και ο εκπρρόσωπος τουρισμού του ΚΕΒΕ Γιώργος Λεπτού αναφέρθηκαν στην εξαιρετικά καλή πορεία του τουρισμού κατά το 2017. Σημειώνεται ότι πέραν των 3,6 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Κύπρο το 2017, σημειώνοντας αύξηση 14%.

Τα νούμερα ανακοινώθηκαν μόλις χθες από την στατιστική υπηρεσία και κάνουν τους επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας να τρίβουν τα χέρια με ικανοποίηση για την ανοδική πορεία που ακολουθεί ο κλάδος του τουρισμού στην Κύπρο.

Οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές και για το 2018 ενώ όπως υπογραμμίστηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο στόχος βάσει και της εθνικής στρατηγικής τουρισμού είναι να φτάσουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία τουριστικές αφίξεις πέραν των 5 εκατομμυρίων, με τα 4 εκατομμύρια εξ' αυτών να αφορούν ποιοτικό τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση