ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:38
 

Η απεργία στην J&P αναβάλλει επ΄ αόριστον τα εγκαίνεια της βιβλιοθήκης (βίντεο)

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Πανεπ. Κύπρου είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου με την παρουσία του Γάλλου Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά από τις  κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ten Group Services και J&P Overseas μεταφέρουν την απεργία τους στο σημείο ανέγερσης της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Κύπρου, «Βιβλιοθήκη Κέντρο Πληροφόρησης- Στέλιος Ιωάννου». Όπως αναφέρουν στην «Κ» η διαμαρτυρία στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη από τις έξι το πρωί. 

Με την απεργία, στην ουσία έχουν σταματήσει οι εργασίες στην βιβλιοθήκη, ένα έργο του οποίου τα εγκαίνια του είχαν προγραμματιστεί στις 22 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στα εγκαίνια είχε προγραμματιστεί να παραστεί ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη του στο νησί, μετά από πρόσκληση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. Ως εκ τούτου η σημασία τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική. Πάντως ο πρύτανης του πανεπιστημίου είχε σήμερα ολιγόλεπτη συνομιλία με την ομάδα των απεργών.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες της «Κ», αναβάλλονται επ' αόριστον τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου λόγω των κινητοποιήσεων 

Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και των οφειλομένων τους σε κοινωνικές ασφαλίσεις και Ταμείο Προνοίας.

Πληρωμένοι οι υπάλληλοι λένε πηγές του Πανεπιστημίου Κύπρου 

Πηγή πάντως εντός του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ότι όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης είναι κανονικά πληρωμένοι και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας J&P Overseas, και οι οποίοι δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα, είναι εκείνοι που εμποδίζουν τη συνέχεια των εργασιών.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση