ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χατζηγιάννης: Συνέπεια στα ΜΕΔ και στους «εντός και στους εκτός»

Τι απαντά ο Συνεργατισμός στις κατηγορίες για απολύσεις υπαλλήλων του που δεν συμμορφώνονται στις πληρωμές των δόσεών τους

Newsroom K

Τη θέση πως χρειάζεται να υπάρχει συνέπεια στους δανειολήπτες «είτε είναι εντός του Συνεργατισμού, είτε εκτός», εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, αναφορικά με τις καταγγελίες της ΕΤΥΚ για απολύσεις σε μερίδα υπαλλήλων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, λόγω της μη καταβολής των δόσεών τους στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που έχουν.

Μιλώντας ως καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα», ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι βάσει των πειθαρχικών κωδίκων της ΣΚΤ, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η Μη Εξυπηρέτηση δανείου από έναν υπάλληλο της ίδια της τράπεζας και αποτελεί λόγο απόλυσης.

Πρόσθεσε πως αποτελεί ένα από τα τεράστια προβλήματα του παρελθόντος της ΣΚΤ, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, δάνεια δίνονταν με μια τραπεζική πρακτική που δεν ήταν η ορθή, σχολιάζοντας παράλληλα ότι είναι ένα από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και πρέπει να διορθωθούν.

Σημείωσε δε ότι, πλέον η διαχείριση των ΜΕΔ βρίσκεται σε πολύ πιο αποτελεσματική φάση και στην οποία πρέπει να διαφανεί ποιοι μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και κάτω από ποιες προυποθέσεις. «Γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του κάποιος που έχει εισοδήματα», κατέληξε.

Σχέδιο Αφυπηρέτησης

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για τυχόν νέο σχέδιο πρόωρης συνταξιοδότησης, αρκέστηκε πως πρώτα θα γίνει διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ δεν το απέκλεισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στεφάνου: Κακόβουλα ψέματα τα περί σχέσης ΑΚΕΛ-Ιβάν

«Από ότι φαίνεται η στήλη της Καθημερινής poticsblog, κατάντησε χαλκείο ψευδών ειδήσεων. »
Leo  |  14:39

Παίρνει αναβολή η διάσκεψη Άντρου

«Ένα χαμένο κόμμα προσπαθεί να βρει τα πόδια του που δυστυχώς του έχει κόψει ο Χριστόφιας και τώρα ο ...»
knak  |  12:44

Στο δείπνο της Συνόδου Αρχηγών Κρατών τα θέματα της Τουρκίας

«Και εμείς ακόμη κράζουμε για κόστος στη Τουρκία. Μια χώρα σαν το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκεται μόνη ...»
Λευκωσιατης  |  10:40

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον ...»
Γιάννος  |  13:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση