ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χατζηγιάννης: Συνέπεια στα ΜΕΔ και στους «εντός και στους εκτός»

Τι απαντά ο Συνεργατισμός στις κατηγορίες για απολύσεις υπαλλήλων του που δεν συμμορφώνονται στις πληρωμές των δόσεών τους

Newsroom K

Τη θέση πως χρειάζεται να υπάρχει συνέπεια στους δανειολήπτες «είτε είναι εντός του Συνεργατισμού, είτε εκτός», εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, αναφορικά με τις καταγγελίες της ΕΤΥΚ για απολύσεις σε μερίδα υπαλλήλων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, λόγω της μη καταβολής των δόσεών τους στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια που έχουν.

Μιλώντας ως καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα», ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι βάσει των πειθαρχικών κωδίκων της ΣΚΤ, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η Μη Εξυπηρέτηση δανείου από έναν υπάλληλο της ίδια της τράπεζας και αποτελεί λόγο απόλυσης.

Πρόσθεσε πως αποτελεί ένα από τα τεράστια προβλήματα του παρελθόντος της ΣΚΤ, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, δάνεια δίνονταν με μια τραπεζική πρακτική που δεν ήταν η ορθή, σχολιάζοντας παράλληλα ότι είναι ένα από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και πρέπει να διορθωθούν.

Σημείωσε δε ότι, πλέον η διαχείριση των ΜΕΔ βρίσκεται σε πολύ πιο αποτελεσματική φάση και στην οποία πρέπει να διαφανεί ποιοι μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και κάτω από ποιες προυποθέσεις. «Γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του κάποιος που έχει εισοδήματα», κατέληξε.

Σχέδιο Αφυπηρέτησης

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για τυχόν νέο σχέδιο πρόωρης συνταξιοδότησης, αρκέστηκε πως πρώτα θα γίνει διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ δεν το απέκλεισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση