ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ.Εργασίας: Επιβεβαιώνεται η πτωτική πορεία της ανεργίας

Προς την ορθή κατεύθυνση τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για άμβλυνση της προβλήματος της ανεργίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης και καταρρίπτουν πλήρως οποιουσδήποτε περί του αντιθέτου ισχυρισμούς ότι η ανεργία μειώνεται λόγω της μετανάστευσης, αφού η αύξηση της απασχόλησης είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη μείωση της ανεργίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

«Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και ότι οι πρωτοβουλίες και τα ενεργά μέτρα πολιτικής απασχόλησης που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει η Κυβέρνηση για την άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας, είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Οι πολιτικές και τα μέτρα αυτά θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας», προσθέτει το Υπουργείο.

Ειδικότερα, για το 2ο εξάμηνο 2017, σε σύγκριση με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας για το 2ο εξάμηνο 2016 (12 μήνες πριν), το Υπουργείο σημειώνει ότι καταγράφεται μείωση της ανεργίας κατά 5.374 πρόσωπα, μια μείωση της τάξης του 10,7%, δηλαδή από 50.339 σε 44.965 πρόσωπα.

Ως ποσοστό, αναφέρεται, η ανεργία μειώθηκε από 14% το 2ο εξάμηνο 2016 σε 10,6% για το 2ο εξάμηνο 2017.

Επίσης καταγράφεται αύξηση απασχόλησης κατά 13.100 πρόσωπα, μια αύξηση της τάξης του 3,6%, δηλαδή από 366.742 σε 379.842

Η αύξηση της απασχόλησης ήταν ολόκληρη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, αφού η πλήρης απασχόληση αυξήθηκε κατά 16.009 πρόσωπα, ενώ η μερική απασχόληση μειώθηκε κατά 2.878 πρόσωπα, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Ως ποσοστά, η πλήρης απασχόληση αυξήθηκε από 85,9% σε 87,2% με αντίστοιχη μείωση της μερικής απασχόλησης, από 14,1% σε 12,8%, αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Χωρίς προγράμματα όλοι οι υποψήφιοι

«Προς κύριο άρθρογραφο. Κυριε. Ο κύριος Γιώργος Λιλληκας έχει δώσει πολλά πλάνα και σχέδια πληρος ...»
Σωκράτης Νικολαου  |  21:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση