ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:12
 

ΥΠΟΙΚ: Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι για τον Συνεργατισμό

Το αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν όσοι φωνάζουν σήμερα, δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης

Newsroom K

Η Κυβέρνηση αποδέχεται πλήρη έρευνα για τον Συνεργατισμό, επειδή δεν έχει τίποτε να κρύψει, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί θα πρέπει να αγγίξει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Συνεργατισμού όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας.

Πρόσθεσε πως «αναμένουμε και απαιτούμε ότι θα ελεγχθούν πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν δοθεί, ποια πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της διοίκησης ή του προσωπικού του Συνεργατισμού που έπαιρναν δάνεια και με ποιους όρους και αν αυτοί οι όροι εκπληρώνοντας».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζουν όσοι φωνάζουν σήμερα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολη αλλά αναγκαία την απόφαση για τον Συνεργατισμό, η οποία όπως δήλωσε, δημιουργεί κόστος στο δημόσιο χρέος αλλά και ευρύτερο όφελος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι το κόστος που προέκυψε από την συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα, δε θα το πληρώσει ο φορολογούμενος γι’αυτό και δε θα επιβληθούν νέοι φόροι, μέτρα ή περικοπές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση