ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομήρου: Aπαράδεκτη σιωπή της ΕΕ για τις εξωφρενικές τουρκικές αξιώσεις

Γραπτή δήλωση του τέως Πρόεδρου της Βουλής για τις τέσσερις ελευθερίες

ΚΥΠΕ

Είναι πρόδηλον και μη επιδεχόμενο οιασδήποτε αμφισβήτησης ότι οι αξιώσεις της Τουρκίας για κήρυξη της λύσης σε πρωτογενές Δίκαιο και για απόδοση των τεσσάρων ελευθεριών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της Τουρκίας δεν είναι δυνατό να τύχουν ικανοποίησης, δεδομένης της ευθείας σύγκρουσης τους με Ευρωπαϊκές Συνθήκες και την έννομη τάξη της Ένωσης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, το θέμα αυτό αφορά κατ’ αποκλειστικότητα την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως η μέχρι τώρα σιωπή των οργάνων και των αξιωματούχων της ΕΕ είναι "τουλάχιστον απαράδεκτη".

"Τα Ευρωπαϊκά Συλλογικά Θεσμικά Όργανα και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως εντολοδόχοι των Συνθηκών οφείλουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια. Να απαντήσουν στις έωλες απαιτήσεις της Τουρκίας", σημειώνει ο τέως ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως "η ικανοποίηση των δύο αυτών εξωφρενικών αξιώσεων της Τουρκίας προσκρούει, αντιμάχεται και συγκρούεται ευθέως με ρητούς κανόνες Δικαίου της ΕΕ και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση