ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλαγή νοοτροπίας ζητάει από την ε/κ πλευρά ο Ακιντζί

Με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Κ» που θέλει την τ/κ πλευρά να προσεγγίζει θετικά την προοπτική της διαβούλευσης με την ε/κ πλευρά

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δηλώσεις για τη σχεδιαζόμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτη, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

Εν πρώτοις επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Κ» που θέλει την τ/κ πλευρά να προσεγγίζει θετικά την προοπτική της διαβούλευσης με την ε/κ πλευρά κατά τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος μίλησε στον τ/κ Τύπο λίγο μετά την συνάντηση του με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουνστην «κυβέρνηση», στην οποία δεν έλαβε μέρος ο «Υπουργός Οικονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι με τους πολιτικούς αρχηγούς συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές της «κυβέρνησης» στην Άγκυρα. Επίσης, συζητήθηκαν οι εργασίες σχετικά με τα οδοφράγματα της Δερύνειας και του Απλικίου. Ο κ. Ακιντζί συμμερίζεται τις απόψεις της «κυβέρνησης» σε αυτό το ζήτημα, ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει μια ώρα αρχύτερα τις εργασίες και στα δυο οδοφράγματα. Με αυτόν τον τρόπο θα τεθεί σε εφαρμογή σχετική απόφαση του 2015. Κάλεσε δε την ε/κ πλευρά για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αναφέρθηκε και στην επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους, όπου μετά την ψήφιση του «προϋπολογισμού», η τ/κ πλευρά θα πράξει το καθήκον της για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου.

Για τη συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ακιντζί δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα σχηματίζοντας το ίδιο πλαίσιο για το ίδιο πρόβλημα».

«Δεν ξεκινάτε μια παρόμοια διαδικασία (με την προηγούμενη), με το ίδιο πλαίσιο όπου πράττεται τα ίδια πράγματα (ελπίζοντας ότι θα καταλήξετε) σε διαφορετικά αποτελέσματα. Εμείς δεν επιλέγουμε να μην συναντηθούμε (με την ε/κ πλευρά). Και αυτό θα το πράξουμε. Ωστόσο μεγάλη σημασία φέρει η αλλαγή νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά. Πρέπει να δούμε τα σημάδια (αυτής της αλλαγής). Μέχρι στιγμής δεν τα είδαμε. Συναντηθήκαμε με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Μια συνάντηση είναι εφικτή. Θα πραγματοποιηθεί όταν αναδυθούν οι κατάλληλες συνθήκες», όπως είπε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Ξύπνα φίλε Ακινστζί!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση