ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:00
 

Αλλαγή νοοτροπίας ζητάει από την ε/κ πλευρά ο Ακιντζί

Με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Κ» που θέλει την τ/κ πλευρά να προσεγγίζει θετικά την προοπτική της διαβούλευσης με την ε/κ πλευρά

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δηλώσεις για τη σχεδιαζόμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτη, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

Εν πρώτοις επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Κ» που θέλει την τ/κ πλευρά να προσεγγίζει θετικά την προοπτική της διαβούλευσης με την ε/κ πλευρά κατά τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος μίλησε στον τ/κ Τύπο λίγο μετά την συνάντηση του με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουνστην «κυβέρνηση», στην οποία δεν έλαβε μέρος ο «Υπουργός Οικονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι με τους πολιτικούς αρχηγούς συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές της «κυβέρνησης» στην Άγκυρα. Επίσης, συζητήθηκαν οι εργασίες σχετικά με τα οδοφράγματα της Δερύνειας και του Απλικίου. Ο κ. Ακιντζί συμμερίζεται τις απόψεις της «κυβέρνησης» σε αυτό το ζήτημα, ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να ολοκληρώσει μια ώρα αρχύτερα τις εργασίες και στα δυο οδοφράγματα. Με αυτόν τον τρόπο θα τεθεί σε εφαρμογή σχετική απόφαση του 2015. Κάλεσε δε την ε/κ πλευρά για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αναφέρθηκε και στην επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους, όπου μετά την ψήφιση του «προϋπολογισμού», η τ/κ πλευρά θα πράξει το καθήκον της για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου.

Για τη συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ακιντζί δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα σχηματίζοντας το ίδιο πλαίσιο για το ίδιο πρόβλημα».

«Δεν ξεκινάτε μια παρόμοια διαδικασία (με την προηγούμενη), με το ίδιο πλαίσιο όπου πράττεται τα ίδια πράγματα (ελπίζοντας ότι θα καταλήξετε) σε διαφορετικά αποτελέσματα. Εμείς δεν επιλέγουμε να μην συναντηθούμε (με την ε/κ πλευρά). Και αυτό θα το πράξουμε. Ωστόσο μεγάλη σημασία φέρει η αλλαγή νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά. Πρέπει να δούμε τα σημάδια (αυτής της αλλαγής). Μέχρι στιγμής δεν τα είδαμε. Συναντηθήκαμε με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Μια συνάντηση είναι εφικτή. Θα πραγματοποιηθεί όταν αναδυθούν οι κατάλληλες συνθήκες», όπως είπε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Ξύπνα φίλε Ακινστζί!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση