ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έμφαση στα κοινωνικά θέματα οι άξονες διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Πλαισιωμένος από υπουργούς, οι τομείς που παρουσιάζονται σε 120 σελίδες

Newsroom K

Σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη το πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη πενταετία ο Νίκος Αναστασιάδης. Η προεργασία έχει ήδη ολοκληρωθεί, και παρουσιαστεί εν μέρει, με τον Μιχάλη Σοφοκλέους να ανακοινώνει μέσω κοινωνικών δικτύων το λεγόμενο «masterplan». «Το ολοκληρωμένο σχέδιο, το masterplan της χώρας, όπως δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όπως θα παρουσιαστεί, δίνει έμφαση στα κοινωνικά θέματα όπως στο ΓΕΣΥ και στην πάταξη της ανεργίας, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, τη στεγαστική πολιτική, τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το προηγούμενο διάστημα όλες οι πληροφορίες «έδειχναν» πως κυρίως το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και των κινήσεων που θα έχουν όφελος προς τον πολίτη θα ήταν ανάμεσα σε εκείνα που θα προέτασσε η πλευρά Αναστασιάδη και όχι τόσο η πολιτική της χώρας στο πεδίο της διπλωματίας για παράδειγμα, δίχως να παραγνωρίζονται όμως και οι εκεί επιτυχίες.

Διαφαίνεται όμως πως δεν φέρουν βαρύτητα στην ώρα της κάλπης εφόσον, όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές στην «Κ», «ο κόσμος δεν αποφασίζει με γνώμονα την εξωτερική πολιτική».

Η αίσθηση της συνέχειας

Την ίδια ώρα, αναμένεται και την Πέμπτη αλλά και όλο το τελευταίο διάστημα, το βασικό μήνυμα να είναι πως τα όσα έχουν μέχρι σήμερα και στα πλαίσια της παρούσας διακυβέρνησης λάβει χώρα, ότι αποτελούν το μισό του δρόμου.

Έτσι, αναμένεται ο Νίκος Αναστασιάδης να τονίσει το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα εφεξής, πάνω στις ίδιες ράγες όπως οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν.

Ωστόσο, και το είχε τονίσει και ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του στην «Κ» από το συνέδριο του Economist, θα πέσει βάρος και σε πεδία που μέχρι πρότινος δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη σε ψηφιακό επίπεδο, μαζί με τα βήματα που έχουν γίνει και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τα πεδία και η κριτική

Ανάμεσα πάντως στα σημεία που θα τονίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η πορεία της οικονομίας της χώρας, και η συνέχεια, ο βαθμός αποτελεσματικότητας του κράτους, και το κυπριακό, που παραμένει στόχος του Αναστασιάδη.

Ωστόσο την ίδια ώρα, αναμένεται ν’ ασκηθεί και πάλι κριτική από την αντιπολίτευση εφόσον παρόντες την Πέμπτη αναμένεται να είναι και υπουργοί. Η κριτική της αντιπολίτευσης αναμένεται να επικεντρωθεί στην πρόταξη των υπουργών στην προεκλογική Αναστασιάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση