ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Αμερική ταξιδεύουν οι «Πολυαγαπημένες μέρες»

Η προβολή του είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον

ΚΥΠΕ

Το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες Μέρες» σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ συμμετέχοντας στο φεστιβάλ Προβολής Ταινιών της ΕΕ του American Film Institute (AFI) της Ουάσιγκτον.

Το ντοκιμαντέρ συμμετέχει στο αναγνωρισμένο φεστιβάλ μαζί με συνολικά 47 οσκαρικές ταινίες, τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες, ταινίες βραβευμένες σε άλλα διεθνή φεστιβάλ και δημιουργίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών.

Οι «Πολυαγαπημένες Μέρες» είναι το πρώτο κυπριακό ντοκιμαντέρ που επιλέγεται από το AFI.

Η προβολή του είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα AFI Silver2 στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 7.15μμ τοπική ώρα.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ που μετρά τέσσερα χρόνια έρευνας και δύο χρόνια γυρισμάτων, παραγωγής Walking Around The World, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά μέσα, μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Al Jazeera και στην Κύπρο.

Συμπαραγωγοί είναι: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες), Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου, Filmblades, Atlantis, Roll-Out Vision Services.

Το ‘Beloved Days’, όπως είναι ο διεθνής τίτλος του ντοκιμαντέρ, επιστρέφει στις μέρες των γυρισμάτων της διεθνούς ταινίας του Γιώργου Κοσμάτου ‘The Beloved’ με τη μεγάλη σταρ της δεκαετίας του ’70 Ράκελ Γουέλς στο Κάρμι.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «ένα ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή όπου άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα τι είναι το σινεμά, είχαν το ίδιο το σινεμά στην πίσω αυλή τους.

»Άνθρωποι χαμογελαστοί, ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες ημέρες της κυπριακής αθωότητας λίγο πριν από την τρομοκρατία, το πραξικόπημα, την εισβολή».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ