ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και σήμερα Κυριακή το Πάφος 2017 γιορτάζει από το πρωί

Η Πάφος εδώ και δύο μέρες είναι στο επίκεντρο μόνο για καλό σκοπό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι εκδηλώσεις για το Πάφος 2017 συνεχίζονται και σήμερα, και ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται παρά το κρύο. Στις 11 το πρωί οι υπεύθυνοι του Πάφος2017 είχαν προγραμματίσει ακόμη μία περιήγηση στην πόλη και τους κεντρικούς χώρους πραγματοποίησης των δράσεων του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, με τίτλο «Περπατώντας στην Πόλη».

Το μεσημέρι στη Δημοτική Πινακοθήκη το Άαρχους και η Πάφος συνομίλησαν πολιτιστικά και δέθηκαν με τις μουσικές της Χορωδίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου, που είχε ταξιδέψει στη Δανία για την τελετή έναρξης του Aarhus2017 στις 21 Ιανουαρίου.

Λίγο αργότερα στον ίδιο χώρο έγινε παρουσίαση της βίντεο-εγκατάστασης «Μακρινή Χώρα», που εστίασε στη «μακρινή γη» της παιδικής ηλικίας και τις μνήμες του σώματος, καθώς και στη «μακρινή χώρα» των κοινών ελπίδων και ονείρων για το μέλλον. Το έργο είναι εμπνευσμένο από γραπτά του γνωστού Κύπριου ποιητή Taner Baybars (Pluckedina Far OffLand ), και από την έρευνα της ομάδας για την παιδική ηλικία πριν και μετά από το 1974. Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα Echo Arts, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους Αριάνα Οικονόμου, GurgencKorkmazel, DorindaHulton και Peter Hulton. Τη μουσική συνέθεσε ο Λάρκος Λάρκου.

Στις 3:00 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το Σύνολο Κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στην Γκαλερί Εν Πλω. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μυθολογίες μιας Αρχής». Οι ζωγράφοι Στας Παράσχος, Κώστας Οικονόμου, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Κοτσώνης, Χρίστος Χρίστου και Χρίστος Φουκαράς, καθώς και οι γλύπτες Άντης Χατζηαδάμος και Κύπρος Περδίος, επηρέασαν και εμπλούτισαν όσο λίγοι την εικαστική δημιουργία στον τόπο μας, αφομοιώνοντας στα έργα τους, με τρόπο άκρως δημιουργικό, επιρροές από όλο τον κόσμο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εσπερία Ιλιάδου-Suppiej.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν στις 3:30 με έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη στο Κάστρο Πάφου. Οι ανέκδοτες φωτογραφίες σε νέες εκτυπώσεις και επιμέλεια του βραβευμένου με 1ο Παγκόσμιο Βραβείο φωτογραφίας, Ιταλού καλλιτέχνη Antonio Manta, καθηγητή του Πανεπιστημίου Urbino ISIA, προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού και αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Στις 6:00 το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι «Πυρκαγιές» στο Γήπεδο Αποστόλου Παύλου σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου.

Αυλαία στις εκδηλώσεις θα πέσει στις 8:30 το βράδυ με ένα μουσικό ταξίδι «Στη Γη της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα» στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου. Μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, η οποία εστιάζει στους μύθους και θρύλους της περιοχής, αλλά και στη δική της θεά, την Αφροδίτη. Σε με σταθμούς την Αφροδίτη, τον Άδωνη, την Αροδαφνούσα, μέχρι το μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας, που ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες.

Φώτο: ΛΑΡΚΟΣ ΠΑΦΟΣ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ