ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απονομή Πτυχίων Προσκόπων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η τελετή θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρό την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 7.30μμ.

Newsroom K

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου ανακοινώνει ότι η Τελετή Απονομής των Πτυχίων Προσκόπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρό την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 7.30μμ. Τα Πτυχία θα απονέμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος και έχει υπογράψει τα σχετικά βεβαιωτικά.

Ο θεσμός του Προσκόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας καθιερώθηκε με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το διακεκριμένο αυτό Πτυχίο απονέμεται στους Ανιχνευτές (έφηβους ηλικίας 15-17 ετών) οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία μια σειρά δοκιμασιών που καλλιεργούν και ολοκληρώνουν τη προσωπικότητά τους και τους καθιστούν υπεύθυνους και ικανούς πολίτες, θέτοντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Πατρίδας και της κοινωνίας.

Η επίδοση των Πτυχίων και η αναγνώριση των Προσκόπων της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται κάθε δύο χρόνια από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που απονέμει και υπογράφει προσωπικά τα Πτυχία, σε επίσημη Τελετή, που τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια καθιερώθηκε να διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρώτη πρόσκληση από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη. Φέτος συμπληρώνονται 50 ακριβώς χρόνια από την πρώτη επίδοση Πτυχίων Προσκόπων Δημοκρατίας, από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄, στη Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη των Προσκόπων, στις 7 Μαίου του 1967, στο Δημητριάδειο Στάδιο του Γυμναστικού Συλλόγου «Πράξανδρος» στην Κερύνεια. Έκτοτε και για μισό αιώνα η Πρακτική αυτή, που ακολουθήθηκε από όλους του Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθιερώθηκε ως Θεσμός.

Φέτος το Πτυχίο θα απονεμηθεί σε 211 Ανιχνευτές του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, οι οποίοι έχουν διεξέλθει με επιτυχία τη σχετική Δοκιμασία την τελευταία διετία. Η Τελετή, στην παρουσία των συγγενών και των βαθμοφόρων τους, θα γίνει στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Σημειώνεται ότι το Πτυχίο αυτό αποτελεί σημαντικό επιπρόσθετο προσόν για πρόσβαση σε ξένα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα σε Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης και σε πανεπιστήμια πολλών άλλων χωρών, είναι δε ισότιμο του Queen’s Scout Award του Ηνωμένου Βασιλείου, του Eagle Scout Award των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Πτυχίου Προσκόπου Έθνους της Ελλάδος.

Τα ΜΜΕ είναι ευπρόσδεκτα για ειδησεογραφική κάλυψη της Τελετής. Επίσης μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου είναι διαθέσιμα για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή συνεντεύξεις τα ΜΜΕ πιθανόν να επιθυμούν να παρουσιάσουν. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Κεντρικά Γραφεία του ΣΠΚ στο τηλέφωνο 22 662884 ή με τον Γενικό Έφορο στο τηλέφωνο 99 464366.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ζητούνται παπάδες και μοναχοί

«Ξύπνησε ήλιε κι’ άργησε / η μέρα να χαράξει, / και η Κύπρος μας μέσ’τη φωτιά / τα ράσα να πετάξει… ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α, Μ.Α.  |  12:59

Σύστημα πρόβλεψης σεισμών σώζει ζωές στο Μεξικό

«Η είδηση είναι λειψή: Δεν μας λέτε πώς έσωσε ζωές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεισμών στο Μεξικό. ...»
Παναγιώτης Νικηφόρου  |  17:10

Προς εκλογές επιβίωσης βαίνει το ΑΚΕΛ

«Ο Αντρος απλως εφαρμοζει το χριστοφιακό :"το κομμα τζιε τα μαθκια σας", το οποιον ουσιαστικα παροτρυνει ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  06:57

Γιώργος Λιλλήκας: Στον β΄ γύρο κερδίζω τον όποιο αντίπαλο

«Εκαταντησες σαν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Γεννημένος νικητής. Αναμορφωτής, ηγέτης, λεβέντης. Όπως όλους τους άλλους ...»
Billy JO  |  17:46

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση