ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:03
 

«Beyond Gender & Sexual Orientation»: Από τη Νέα Υόρκη στη Λευκωσία

Ο Πελλαπαϊσιώτης ερμηνεύει την τέχνη του ως αναζωογονητική με κίνητρο την περιέργεια

Δελτίο Τύπου

Ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης θα παρουσιάσει την έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο, ‘Beyond Gender & Sexual Orientation’.
Τα έργα τέχνης του Πελλαπαϊσιώτη είναι ένα ταξίδι μέσα στην ταυτότητα με στόχο την πρόκληση της ανανεωμένης ελπίδας σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους.

Ο Πελλαπαϊσιώτης ερμηνεύει την τέχνη του ως αναζωογονητική με κίνητρο την περιέργεια. Για την έκθεση του παίρνει έμπνευση από την έννοια της ζωής, τον θάνατο και την απροσδόκητη ομορφιά, σε συνδυασμό με την λαχτάρα κοινωνικής αποδοχής. Μέρος της έμπνευσης του απέρχεται από την χρήση νεκρών ξύλων, τα οποία συλλέγει από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, δίνοντας τους την ευκαιρία να «ζωντανέψουν» και να «αναπνεύσουν» σε μια τροποποιημένη μορφή. Μια έκθεση που αντιπαραθέτει την ομορφιά και τις ατέλειες, στα ανακυκλωμένα στοιχεία που βρίσκονται στα έργα του Γιώργου. Μια αντανάκλαση που αντλείτε από το αποτέλεσμα των σκέψεων και συναισθημάτων του.

Με τον ίδιο τρόπο, η τέχνη του Πελλαπαϊσιώτη συχνά απεικονίζει κύκλους, που συμβολίζουν τον κύκλο της ζωής και την πορεία του παλιού κύκλου που κλείνει για να δώσει ζωή σε ένα νέο. «Μερικές φορές παγιδευόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό στη προσπάθεια να επιτύχουμε αυτό που θεωρείτε ως τελειότητα χάνοντας την ευκαιρία να αφήσουμε τις ατέλειες οι οποίες κάνουν κάτι πραγματικό, αυθεντικό και μοναδικό». Στόχος του είναι να παραπέμψει τον θεατή να ζήσει την δική του εμπειρία, προτρέποντας τον να νιώσει το χέρι του καλλιτέχνη μέσα από τις πινελιές και τις τέλειες ατέλειες».

Πληγές στα δάκτυλα του, από το τρίψιμο μπαχαρικών τα οποία έχει μετατρέψει σε σκόνη και χρησιμοποιεί σαν χρώμα στην επιφάνεια του ξύλου, γεγονός που τον φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο θέμα που αντανακλάτε στο έργο του.
Σχολιάζοντας το δημιουργικό του ταξίδι για αυτή την έκθεση, ο Πελλαπαϊσιώτης λέει ότι η προσπάθειά του ήταν να συλλάβει τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων που η κοινωνία τους έχει κατατάξει και καταδικάσει μέσα από τα στερεότυπα της.

Η φωνή μου γι’ αυτό το θέμα μετατράπηκε στον οπτικό κόσμο της εμπειρίας μέσα απ’ αυτό το δημιουργικό ταξίδι», εξηγεί, « το σημείο εστίασής μου για αυτές τις δημιουργίες είναι να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία που βλέπουμε σήμερα και να τονίσουμε την ομορφιά που για κάποιους θεωρείτε ντροπή και αντιμετωπίζετε με σκληρή οδυνηρή κρίση ».

Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, ο Πελλαπαϊσιώτης είναι επίσης συνθέτης και σχεδιαστής μόδας, αλλά λέει ότι αισθάνεται την απόλυτη ελευθερία και την κάθαρση όταν ζωγραφίζει. Το περίπλοκο και υποβλητικό έργο τέχνης του είναι ένα αμάλγαμα αυτών των τριών αρένων.

Επιπλέον, ο ίδιος έχει συνθέσει μουσική υπόκρουση ειδικά για αυτή την έκθεση.

"Tο μουσικό κομμάτι παροτρύνει το θεατή σε ένα κυκλικό ταξίδι. Αρχίζει από τη γέννηση και συνεχίζει με την ανάπτυξη της ταυτότητας, την επίδραση που δέχεται από τις βαρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που οδηγούν στην συνειδητοποίηση, το τέλος, το κλείσιμο, τον θάνατο και με την ελπίδα ως καθοριστικό στοιχείο αναγέννησης και αρχής ενός νέου ταξιδιού. ''

Η Baker Tilly South East Europe θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής
Χώρος φιλοξενίας: Baker Tilly (Γωνία Κ. Χατζοπούλου & Λεωφ. Γρίβα Διγενή 30, 1066 Λευκωσία.
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 19:00 (κοκτέιλ και καναπεδάκια)
Επίτιμος καλεσμένος: Α.E. Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης

Διάρκεια έκθεσης: 7- 8 Mαρτίου 2019, 17:00 – 22:00 / 9 - 10 Μαρτίου 2019, 10:00 – 22:00

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X