ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:54
 

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Pain. T’»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου

Newsroom K

Έξι χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση και με τίτλο «Εγώ», ο εικαστικός Στέλιος Ερμογενίδης επιστρέφει με την δεύτερη ατομική του «αφήγηση» στον χώρο του «space», αφήνοντας 20 και παραπάνω έργα - διαφόρων διαστάσεων – να εξιστορήσουν μια ιστορία σύγχρονης κοινωνικής «πραγματικότητας». 

Μια πραγματικότητα, όπου η απεικόνιση του πόνου – οποιουδήποτε πόνου – είναι η κεντρική αρτηρία στο χέρι του εικαστικού, δίνοντας την αφετηρία για την πραγμάτωση της αφήγησης στο χαρτί. Σκέψεις που φωνάζουν, κωμικοτραγικά στιγμιότυπα μιας σημερινής ζωής, μονόλογοι, φανταχτερά χρώματα, άπλετο μελάνι, τοπικοί ήρωες, κυπριακή πραγματικότητα, μικροαστική κοινωνία, συνθέσεις σκόπιμα υπερβολικές που προκαλούν εντάσεις, ανησυχίες, αμηχανίες, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με τον εαυτό του και τον συγκαλυμμένο εσωτερικό του πόνο.

Paint: Ζωγραφίζω Pain: πόνος

«Είναι δύσκολο να τον παραγνωρίσω γιατί βρίσκεται παντού. Δύσκολο να τον εκφράσω με λέξεις, να τον περιγράψω, να τον δω με τα μάτια μου. Η προσπάθεια να τον απεικονίσω είναι μια ανάγκη για να τον αντιμετωπίσω και να καταλάβω την σημασία του. Στην πορεία ανακαλύπτω πολλά άλλα στοιχεία που επιλέγω να προσθέσω ώστε να επιτρέψω στο έργο να επικοινωνήσει και σε άλλα επίπεδα», λέει ο Στέλιος Ερμογενίδης για τον «πόνο», που χρησιμοποιεί σαν εργαλείο για να επικοινωνήσει με τον συνομιλητή του και μετέπειτα με τον θεατή.

«Ο πόνος είναι ο οιωνός, η θλίψη η φλέβα», έγραψε κάποτε ένας εικαστικός.

Η έκθεση «PAIN.T» είναι η αφήγηση του οιωνού αυτού, των γεγονότων και των καταστάσεων που βιώνουν καθημερινοί ανδρόγυνοι. Του κοινωνικού στραγγαλισμού που περιβάλει τον σύγχρονο άνθρωπο με την λαβή της μέγγενης να την γυρνάει μέρα με τη μέρα, η οικογένεια, η θρησκεία, η πολιτική, ο έρωτας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι εσωτερικές αποδοχές και οι μή παραδοχές μιας ζωής όπου το κοινωνικά αποδεχτό μοιάζει σαν ένα φιάσκο μιας ξέφρενης, πολύχρωμης κι ακατανόητης θλιβερής γιορτής που κυλάει στις φλέβες μας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 20:00, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 16 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου

Όλα τα έργα είναι σε χαρτί με διάφορα υλικά και προς πώληση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 97720519 και 97686105 ώρες γραφείου.

Κείμενα έκθεσης: Γιάννης Ζελιαναίος

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Κατάθεση εγγράφων δέχεται η Ερευνητική για τον Συνεργατισμό

«Aς ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι το καινούργιο και ... αποκαλυπτικό! »
knak  |  13:14

Το γλωσσάρι της οργής

«Κι εσείς κύριε Απόστολε Κουρουπάκη, το βιολί σας. Η προσπάθεια για εμπέδωση του Γλωσσαρίου από τους ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:31

Ενα βακτήριο απειλεί να γίνει σούπερ ιός

«Παρακαλώ να επισημάνετε στο συγγραφέα ότι άλλο ιός άλλο βακτήριο! Καμμία σχέση. Έλλειψη βιολογικού ...»
Αντώνιος Κριμιτζας  |  01:29

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα τα έργα συνοδεύονται πάντοτε με πιστοποιητικά γνησιότητας.

Art Deal by Kapatays

Για 10η συνεχή χρονιά οι λάτρεις της τέχνης και όχι μόνο, θα έχουνε και πάλι την ευκαιρία για μόνο τρεις ημέρες να επενδύσουν ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ