ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Pain. T’»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου

Newsroom K

Έξι χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση και με τίτλο «Εγώ», ο εικαστικός Στέλιος Ερμογενίδης επιστρέφει με την δεύτερη ατομική του «αφήγηση» στον χώρο του «space», αφήνοντας 20 και παραπάνω έργα - διαφόρων διαστάσεων – να εξιστορήσουν μια ιστορία σύγχρονης κοινωνικής «πραγματικότητας». 

Μια πραγματικότητα, όπου η απεικόνιση του πόνου – οποιουδήποτε πόνου – είναι η κεντρική αρτηρία στο χέρι του εικαστικού, δίνοντας την αφετηρία για την πραγμάτωση της αφήγησης στο χαρτί. Σκέψεις που φωνάζουν, κωμικοτραγικά στιγμιότυπα μιας σημερινής ζωής, μονόλογοι, φανταχτερά χρώματα, άπλετο μελάνι, τοπικοί ήρωες, κυπριακή πραγματικότητα, μικροαστική κοινωνία, συνθέσεις σκόπιμα υπερβολικές που προκαλούν εντάσεις, ανησυχίες, αμηχανίες, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με τον εαυτό του και τον συγκαλυμμένο εσωτερικό του πόνο.

Paint: Ζωγραφίζω Pain: πόνος

«Είναι δύσκολο να τον παραγνωρίσω γιατί βρίσκεται παντού. Δύσκολο να τον εκφράσω με λέξεις, να τον περιγράψω, να τον δω με τα μάτια μου. Η προσπάθεια να τον απεικονίσω είναι μια ανάγκη για να τον αντιμετωπίσω και να καταλάβω την σημασία του. Στην πορεία ανακαλύπτω πολλά άλλα στοιχεία που επιλέγω να προσθέσω ώστε να επιτρέψω στο έργο να επικοινωνήσει και σε άλλα επίπεδα», λέει ο Στέλιος Ερμογενίδης για τον «πόνο», που χρησιμοποιεί σαν εργαλείο για να επικοινωνήσει με τον συνομιλητή του και μετέπειτα με τον θεατή.

«Ο πόνος είναι ο οιωνός, η θλίψη η φλέβα», έγραψε κάποτε ένας εικαστικός.

Η έκθεση «PAIN.T» είναι η αφήγηση του οιωνού αυτού, των γεγονότων και των καταστάσεων που βιώνουν καθημερινοί ανδρόγυνοι. Του κοινωνικού στραγγαλισμού που περιβάλει τον σύγχρονο άνθρωπο με την λαβή της μέγγενης να την γυρνάει μέρα με τη μέρα, η οικογένεια, η θρησκεία, η πολιτική, ο έρωτας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι εσωτερικές αποδοχές και οι μή παραδοχές μιας ζωής όπου το κοινωνικά αποδεχτό μοιάζει σαν ένα φιάσκο μιας ξέφρενης, πολύχρωμης κι ακατανόητης θλιβερής γιορτής που κυλάει στις φλέβες μας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 20:00, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 16 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου

Όλα τα έργα είναι σε χαρτί με διάφορα υλικά και προς πώληση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 97720519 και 97686105 ώρες γραφείου.

Κείμενα έκθεσης: Γιάννης Ζελιαναίος

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένοχος για τροχαίες παραβιάσεις ο Θεμιστοκλέους

«Αν ήταν αλλού (ή αν ήταν μάγκας) θα είχε παραιτηθεί , όχι να δεχθεί άρση αυλίας (που δεν δέχθηκε , αλλά ...»
Consumer  |  17:39

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή" όταν πρόκειται για καρέκλα....»
Consumer  |  17:35

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή¨όταν πρόκειται για καρέκλα... »
Consumer  |  17:34

Αφήνουν εκατομμύρια σε Τουρκία και κατεχόμενα οι Κύπριοι

«Νομιζω ότι είναι παρπλανητικός ο τίτλος σας, αφού από το ίδιο το άρθρο προκύπτει ότι η εισροές χρημάτων ...»
Leo  |  14:54

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Η επιμελήτρια της έκθεσης Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ τοποθετεί το πορτραίτο της Αικατερίνης Κορνάρο που παρουσιάζεται στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Στο φως μια βασίλισσα

Είναι το πορτραίτο στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας χαμένο έργο του Τιτσιανού;
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ