ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Μουσείο στη Λάρνακα για την ιστορία των Εβραίων στην Κύπρο

Αυτή τη στιγμή διαμένουν στην Κύπρο γύρω στις 630 εβραϊκές οικογένειες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μουσείο για ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τη βοήθεια που πρόσφερε η Κύπρος στους πρόσφυγες του Ολοκαυτώματος, θα δημιουργηθεί στη Λάρνακα, και αναμένεται οι πρώτες εκθέσεις να ανοίξουν την Άνοιξη του 2019.

Το Μουσείο θα προωθεί την ενημέρωση και ανεκτικότητα, και θα δείχνει πώς ο εβραϊκός λαός και το Ισραήλ συνεισφέρουν στον πολιτισμό, την παιδεία, την επιστήμη και τις τέχνες. Επίσης, θα προωθεί καλύτερη κατανόηση των πολιτισμών, ώστε να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Μουσείο θα οικοδομηθεί απέναντι από το Κυπρο-Εβραϊκό Κέντρο στη Λάρνακα.

Τα εκθέματα θα αναφέρονται στην ιστορία των Εβραίων στην Κύπρο, που χρονολογείται περίπου 2.000 χρόνια, καθώς και το πόσο σημαντική εξακολουθεί να είναι η Κύπρος στον εβραϊκό λαό.

Αυτή τη στιγμή διαμένουν στην Κύπρο γύρω στις 630 εβραϊκές οικογένειες, πολλές από τις οποίες για επαγγελματικούς σκοπούς. Αρκετές οικογένειες προέρχονται από τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την ηπειρωτική Ευρώπη.

Η Κύπρος και οι Κύπριοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαφυγή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την Ευρώπη προς το Ισραήλ.

Ένα από τα πρώτα εκθέματα του Μουσείο θα είναι αφιερωμένο στους 52.000 Εβραίους που κρατήθηκαν σε βρετανικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο μετά τη διαφυγή τους από την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X