ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημαντική δωρεά του συγγραφέα-ερευνητή Λευκιου Ζαφειρίου

Παραχώρησε το αξιόλογο αρχείο του στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Newsroom K

Δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη του Iδρύματος έκανε ο συγγραφέας κ. Λεύκιος Ζαφειρίου στο πλαίσιο σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Ο κ. Ζαφειρίου με την υπογραφή της συμφωνίας δωρεάς με το Πανεπιστήμιο Κύπρου δωρίζει προς το προσωπικό του αρχείο, αποτελούμενο από σημαντικό και πλούσιο υλικό. Βασικό μέρος αυτού περιλαμβάνει αλληλογραφία και φωτογραφικό υλικό από αξιόλογες προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και αποσπάσματα αλληλογραφίας του κατόχου του επί σειρά ετών σχετικά με τις δραστηριότητες του ως συγγραφέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπεριλαμβανόμενο φωτογραφικό υλικό από την κατεχόμενη Κύπρο κατά τη χρονολογική περίοδο 2004-2006, στο οποίο απεικονίζεται η ζωή και το περιβάλλον διαβίωσης των εγκλωβισμένων συμπατριωτών μας.

Κατά την τελετή υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Ζαφειρίου ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τονίζοντας την ιδιαίτερη εκτίμησή του προς το Ίδρυμα για το έργο που επιτελεί, τόσο στην έρευνα και στη μόρφωση των νέων, όσο και για την προσφορά του στον τόπο. Η συμπερίληψη του αρχείου του στην ευρύτερη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή, κατέληξε.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ζαφειρίου για την ευγενική και γενναιόδωρη χειρονομία του, ανέφερε ότι το εν λόγω αρχείο θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική προσθήκη στα αρχεία της Βιβλιοθήκης, τα οποία σύντομα θα στεγάζονται στο νέο και υπερσύγχρονο Κέντρο Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» που φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημαντικό πόλο έλξης αλλά και πλούσια πηγή πληροφορίων για τους σημερινούς και μελλοντικούς ερευνητές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση