ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Το βραβείο Grand Prix της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

Η σηµαντικότερη ευρωπαϊκή διάκριση στον χώρο του Πολιτισµού απονέμεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Newsroom K

Απονεμήθηκε το βραβείο Grand Prix της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονοµιά/ Europa Nostra 2017 στο Μουσείο του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, (Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας - ΚΕΤΕ). Αυτό το βραβείο είναι η σηµαντικότερη ευρωπαϊκή διάκριση στον χώρο του Πολιτισµού, και απονέμεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. 

Η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή στο ΚΕΤΕ την Πέμπτη 14 Σεπτεµβρίου και μετά την τελετή, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας θα παρουσιάσει μια ζωντανή επίδειξη των κυπριακών εσωρούχων του 18ου, 19ου και των πρώτων χρόνων του 20ού αιώνα. Η εκδήλωση είναι συνέχεια του περσινού επιτυχημένου δρώμενου «Here come the Brides».

Στην επίδειξη «Undress the Bride» θα θυμηθούμε τα προικιά των γιαγιάδων μας, τα ασπρόρουχα με τις δανδέλες και τους κροσέδες και θα παρακολουθήσουμε πώς οι Κύπριες ακολουθούσαν τη μόδα της Ευρώπης.

 

Απονομή του βραβείου, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου,  στις 7:00 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, (Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας), Ερμού 285, παλια Πόλη, Λευκωσία. 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X