ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μονάδα συνολικής απόκρισης για τον Ζίκα δημιούργησε ο ΠΟΥ

Ο Οργανισμός αναζητεί τρόπους να δρα άμεσα για αποφυγή των επικρίσεων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη συγκρότηση «μονάδας συνολικής απόκρισης» για την μελέτη και την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μία ημέρα αφότου κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό λόγω της «εκρηκτικής εξάπλωσης» του ιού αλλά και λόγω της πιθανής σύνδεσης του με κρούσματα μικροκεφαλίας σε μεγάλο αριθμό νεογνών.

«Δημιουργήσαμε μονάδα συνολικής απόκρισης, με όλο το προσωπικό του ΠΟΥ, στην έδρα [του Οργανισμού] και στις κατά τόπους υπηρεσίες» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του ιού, δήλωσε ο παιδίατρος Άντονι Κοστέλο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ θέλει να δράσει γρήγορα, ώστε να μην επαναληφθούν οι επικρίσεις που δέχτηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην πρόσφατη επιδημία Έμπολα στην Αφρική.

Ο κ. Κοστέλο, που είναι ειδικευμένος στη μικροκεφαλία, επισήμανε ότι η νέα μονάδα θα βασιστεί «σε όλα τα μαθήματα που πήραμε από την κρίση του Έμπολα». Επέμεινε επίσης ότι είναι αναγκαίο να αναληφθεί τάχιστα δράση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουν οι ειδικοί ότι η κρίση θα περιοριστεί στη Νότια Αμερική, όπου 25 χώρες πλήττονται ήδη από την ιό.

«Ανησυχούμε από το γεγονός ότι θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου και ξέρουμε ότι τα κουνούπια-φορείς του ιού Ζίκα [...] ζουν στο μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, στις χώρες της νότιας Ευρώπης και σε πολλές περιοχές της Ασίας, ιδίως στη Νότια Ασία», προσέθεσε.

«Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και δεδομένου επίσης ότι κάποια στιγμή [ο ιός] διέσχισε τον Ατλαντικό για να φτάσει στη Νότια Αμερική [...] θα μπορούσε να ακολουθήσει και την αντίστροφη πορεία», κατέληξε ο κ. Κοστέλο.

Στη Βραζιλία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο εξέφρασε την ανησυχία της για την τάχιστη εξάπλωση του ιού. Δεν υπάρχουν όμως ακόμη ενδείξεις ότι θεατές των αγώνων ακυρώνουν το ταξίδι τους στη χώρα τον Αύγουστο, όπως είπε ο Μάριο Αντράντα, διευθυντής επικοινωνιών της επιτροπής.

Ο κ. Αντράντα τόνισε ότι η επιτροπή θα τηρήσει τυχόν ταξιδιωτικές οδηγίες που θα εκδοθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Γίνεται μεγάλη έρευνα για τη δημιουργία εμβολίων για την πρόληψη διαφόρων παθήσεων

Τα εμβόλια του μέλλοντος

Μέχρι θα συνεχίζουν να γίνονται τα παραδοσιακά εμβόλια με τα οποία εμβολιάζονται όλες οι πληθυσμιακές ομάδες
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΥΓΕΙΑ
X