ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέντρο Ενδομητρίωσης στην Κύπρο εξαγγέλλει το American Medical Centre

Δελτίο Τύπου

Το American Medical Centre, πρωτοπορεί και πάλι στην παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών και ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Ενδομητρίωσης στην Κύπρο - Endometriosis Centre Cyprus, υπό τη διεύθυνση του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Ανδρέα Σταυρούλη.

 

Η εξαγγελία της λειτουργίας του Κέντρου Ενδομητρίωσης συνέπεσε με την Παγκόσμια Κινητοποίηση για την Ενδομητρίωση - EndoMarch 2016, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και η Κύπρος με εκστρατεία διαφώτισης του κοινού, μια προσπάθεια που αποτέλεσε το έναυσμα ευαισθητοποίησης και την οποία στήριξε το American Medical Centre.

 

Ο επικεφαλής του Endometriosis Centre Cyprus Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, επισημαίνει ότι  η επίπτωση της κλινικής αυτής οντότητας είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη από την έως τώρα καταγραφή της και τούτο οφείλεται στην καθυστερημένη και ελλιπή διάγνωση και θεραπεία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου κέντρου αναφοράς περιστατικών. Ο Δρ. Σταυρούλης τονίζει επίσης, ότι σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και ακολούθως στη θεραπεία της ενδομητρίωσης, διαδραματίζει πρωτίστως η έγκυρη ενημέρωση των γυναικών για το τι είναι ενδομητρίωση και ποιες κατάλληλες θεραπείες υπάρχουν διαθέσιμες, ώστε οι γυναίκες να μπορέσουν να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους ιατρούς. 

 

Με τη δημιουργία του Κέντρου Ενδομητρίωσης το American Medical Centre, στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση σχετικά με την πάθηση, αλλά και στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση. Το Κέντρο αποτελείται από μια ομάδα ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζεται συστηματικά στη διάγνωση και αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης διαφόρων σταδίων και πολυπλοκότητας, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις. 

 

Σκοπός του Κέντρου Ενδομητρίωσης είναι η παροχή σύγχρονης, υψηλής ποιότητας και εξατομικευμένης φροντίδας σε γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, οιουδήποτε βαθμού, που θα στηρίζεται σε θεραπείες που υπαγορεύονται από τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Η ομάδα των ειδικών που θα στελεχώνει το Κέντρο, δραστηριοποιείται μόνιμα στην Κύπρο, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των ασθενών, καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, πριν αλλά και μετά τη θεραπεία τους.

 

Σημαντική είναι η παροχή ολοκληρωμένης διαγνωστικής φροντίδας με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους, όπως επίσης και η συμβουλευτική σε θέματα γονιμότητας που είναι αρκετά συχνό πρόβλημα στη χώρα μας.

 

Λόγω της πιθανής εμφάνισης ενδομητρίωσης σε άλλα όργανα της πυέλου πέραν των έσω γεννητικών, όπως του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και των ουρητήρων, είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία του εξειδικευμένου γυναικολόγου με ουρολόγους,

χειρουργούς εντέρου αλλά και ειδικοτήτων όπως ειδικοί στη θεραπεία του χρόνιου πόνου, γαστρεντερολόγου, ψυχολόγου και φυσιοθεραπευτών.

 

Ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, ως ιδρυτής και συντονιστής της ομάδας των ειδικών του Κέντρου Ενδομητρίωσης, είναι διαπιστευμένος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας στη λαπαροσκοπική χειρουργική, στη θεραπεία ενδομητρίωσης και στις θεραπείες υπογονιμότητας. Ο Δρ. Σταυρούλης, εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και εργάστηκε επί 5 έτη στο University College London Hospital, το μεγαλύτερο κέντρο ενδομητρίωσης και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία. Από τον Οκτώβριο του 2014, εργάζεται σε νοσοκομεία της Λευκωσίας και της Λεμεσού παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα σε γυναίκες με ενδομητρίωση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης εργάστηκε μεθοδικά με σκοπό τη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας που θα στελεχώνει το Κέντρο Ενδομητρίωσης το οποίο στεγάζεται στο American Medical Centre στη Λευκωσία.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η γιόγκα και άλλες μορφές γυμναστικής μπορούν να προλάβουν επικίνδυνα νοσήματα.

Πάσχουμε από έλλειψη άσκησης

Tο ένα τρίτο των γυναικών και το 25% των ανδρών σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν άμεσα να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΥΓΕΙΑ
Η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία είναι τα πρώτα κράτη σε θανάτους που συνδέονται με το αλκοόλ σε άνδρες και γυναίκες

Και το λίγο ποτό βλάπτει

Το οινόπνευμα ήταν ο βασικός παράγοντας κινδύνου για ασθένειες και πρόωρους θανάτους σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας από ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΥΓΕΙΑ