ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μήνας υποστήριξης θηλασμού ο Οκτώβριος

Υπ. Υγείας: Στόχος η πιστοποίηση μέχρι το 2020 νοσηλευτηρίου ως «Φιλικού προς το βρέφος»

ΚΥΠΕ

Ως μήνας προώθησης και υποστήριξης του θηλασμού έχει οριστεί ο Οκτώβριος από την Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού του Υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα στόχος του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού είναι η πιστοποίηση μέχρι το 2020, ενός τουλάχιστον νοσηλευτηρίου στην Κύπρο ως «Φιλικού προς το Βρέφος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, ποικίλες εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής και του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις προς τους γονείς από μαίες και επισκέπτριες υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, σεμινάρια για τους επαγγελματίες υγείας και εκδηλώσεις ταυτόχρονου μητρικού θηλασμού.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με στόχο την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Κύπρο και με το σύνθημα «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη», η Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού, του Υπουργείου Υγείας, ενώνει τη φωνή της με φορείς και συνεργάτες σε περισσότερες από 170 χώρες, σε μια κοινή προσπάθεια για να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό και να τονιστεί η σημασία, για ενίσχυση της προστασίας, προώθησης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Το φετινό σύνθημα, "Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη", το οποίο έχει οριστεί από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό (WABA), επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της αύξησης και ενίσχυσης των προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, προκειμένου να καταστεί δυνατό, ολοένα και περισσότερες μητέρες να καταφέρουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Στα βρέφη και στα μικρά παιδιά, ο μητρικός θηλασμός συνιστά μία από τις πιο σημαντικές πηγές φροντίδας και υγείας, αν όχι και την πιο σημαντική, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας Νοσοκομείων Φιλικών προς τα βρέφη στη χώρα μας, έχει εντάξει στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση Εργαστηρίου για Επαγγελματίες Υγείας, σε συνεργασία με τη UNICEF Ελλάδος, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016, στη Λευκωσία.

Στο εργαστήρι θα συμμετέχουν εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι προέρχονται από μαιευτικές κλινικές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προωθήσουν δράσεις για πιστοποίησή τους ως «Φιλικές προς το Βρέφος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση