ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:29
 

Ψυχικό νόσημα η εμμονή με τα video games

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει χαρακτηρίσει ακόμη «νόσημα» την εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

ΠΗΓΗ: Reuters

Ψυχικό νόσημα θα χαρακτηρίζει εφεξής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την εμμονή με το ηλεκτρονικά παιχνίδια, σύμφωνα με την ανανεωμένη έκδοση του καταλόγου ασθενειών.

«Ο χαρακτηρισμός της εμμονικής αυτής συμπεριφοράς ως “διαταραχή gaming” θα βοηθήσει τις υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών-μελών να κάνουν σωστή διάγνωση της διαταραχής», λέει ο δρ Σεχάρ Σάχσενα, επικεφαλής του τομέα Ψυχικής Υγείας του ΠΟΥ.

Αντίθετη άποψη εκφράζει, ωστόσο, η δρ Τζοάν Χάρβεϊ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας: «Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κάθε παιδί που κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι εθισμένο. Ο χαρακτηρισμός αυτός θα προκαλέσει αναίτια ανησυχία μεταξύ των γονέων».

Αλλοι συμφώνησαν με την πρωτοβουλία της υπηρεσίας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η έγκαιρη αναγνώριση της διαταραχής σε νέους ανθρώπους είναι σημαντική.

«Συναντάμε γονείς σε απελπισία. Οχι μόνον επειδή βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν στην ίδια τάξη του σχολείου, αλλά γιατί η συμπεριφορά αυτή οδηγεί σε πλήρη διάλυση των οικογενειακών δομών», λέει η δρ Χενριέτα Μπάουντεν-Τζόουνς, εκπρόσωπος Τύπου του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιατρικής της Βρετανίας.

Από τη μεριά της, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δεν έχει χαρακτηρίσει ακόμη «νόσημα» την εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σε παλαιότερη ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι «πρόκειται για πάθηση η οποία πρέπει να μελετηθεί κλινικά, προτού ενταχθεί στον κατάλογο των ψυχικών παθήσεων». Ο αμερικανικός ιατρικός θεσμός εκτιμά ότι η πλειονότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων βασίζεται σε μελέτες νέων ανδρών από την Ασία.

«Οι έρευνες αυτές δείχνουν ότι, όταν τα άτομα αυτά είναι απορροφημένα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κάποια κέντρα του εγκεφάλου τους διεγείρονται με τον ίδιο τρόπο όπως ο εγκέφαλος ναρκομανών από συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες. Τα παιχνίδια προκαλούν νευρολογική αντίδραση που επηρεάζει τα συναισθήματα ικανοποίησης και ανταμοιβής, ενώ, στην πιο ακραία μορφή, η συμπεριφορά αυτή εκφράζεται εθιστικά», αναφέρει η επίσημη δημοσίευση της εταιρείας το 2013.

Ο δρ Μαρκ Γκρίφιθς, ο οποίος μελέτησε τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών τα τελευταία 30 χρόνια, λέει ότι η ένταξη της πάθησης στον κατάλογο των ψυχικών νοσημάτων θα οδηγήσει σε βελτίωση των θεραπευτικών μεθόδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η δισχιδής ράχη είναι μία κατάσταση που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ενδομήτρια επέμβαση

Σύμφωνα με έρευνες, οι επεμβάσεις αυτές έχουν δείξει ότι μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια εγκεφαλονωτιαίου υγρού
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΥΓΕΙΑ