ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Pantopolio Ποιος είναι ο Frank Underwood της Κύπρου;

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Στο Παντοπωλείο δεν βρίσκεται πλέον ο πιο διάσημος ταβερνιάρης. Ο Θωμάς έπιασε μυστρί και σφυρί και άρχισε το στήσιμο του νέου μαγαζιού. Το κόνσεπτ και η κουζίνα είναι επτασφράγιστο μυστικό! Όμως, από τη χωροταξική του τοποθέτηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Θωμάς πάει να φτιάξει τη σάλα με το πιο δυνατό power game της χώρας. Όταν είχες προηγουμένως το Παντοπωλείο, και μετακομίζεις 200 μέτρα από τον ΔΗΣΥ και 500 από το ΑΚΕΛ, τι πας να κάνεις, αναρωτήθηκε ένας από τους μεγάλους παίκτες των Big Four.

Ο δικηγόρος της παρέας, γνωστός για την ευφράδεια λόγου του αλλά και την αγάπη του στις θεωρίες συνωμοσίας, απάντησε: “Ελπίζω να φτιάχνει BBQ ribs και να το ονομάσει Freddy”. Όπως δηλαδή του μικρού ταβερνιάρη στην Ουάσιγκτον που έφτιαχνε τα αγαπημένα παϊδάκια του δαιμόνιου και δολοπλόκου αμερικανού πολιτικού Frank Underwood, στην σειρά ορόσημο για την παγκόσμια πολιτική σκηνή ”House of Cards”. Πάντως, πολιτικός από διπλανό τραπέζι με θητεία στο Προεδρικό δεν συγκρατήθηκε: “Όταν ήμουν εγώ πάντως στον λόφο μέρες - μέρες, ένιωθα πως έπαιζα στο House of cards, στην πιο σκληρή του εκδοχή." Τέζα, οι λοιποί παρευρισκόμενοι συνδρομητές του Netflix.

Και ποιος θα είναι ο ”Frank”, ρώτησε ο Big Four. “Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Frank Underwood της Κύπρου”, απάντησε ο πολιτικός της παρέας. Όλοι γέλασαν και άλλαξαν κουβέντα. Η οποία πήγε στο άλλο power game που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή, όχι αυτό της Τράπεζας Κύπρου. Γιατί εκείνο το power game δεν είναι κυπριακού επιπέδου αλλά παγκόσμιου, στο ανώτατο επίπεδο. Σε σημείο που να λέγεται πως το FBI εβαλε στην λίστα των Ρώσων ολιγαρχών το μεγαλομέτοχο της Τράπεζας για να κάνουν πρόβλημα στον Τραμπ και τον παλιόφιλό μας Ρος.

Επιστρέφοντας στην κατηγορία αγροτικού, αναφερόμαστε στη μάχη επικράτησης μεταξύ Astrobank και USBBank. Ποιος θα απορροφήσει ποιον και ποιος θα έχει το καλύτερο γραφείο. Πάντως, οι αμαρτίες της Πειραιώς και τώρα Astro δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν, και ευτυχώς για αυτούς που δεν έχουμε Κεντρική Τράπεζα ή μάλλον ευτυχώς που την Κεντρική Τράπεζα διοικεί ο μπεζ καναπές. Κάποιοι πάντως σκαλίζουν στα υπόγειά της και βρίσκουν θησαυρούς, δημοσιογραφικούς όχι πραγματικούς.

Στην αντίπερα όχθη, στο βασίλειο της Λεμεσού, όλοι συγχαίρουν με ενθουσιασμό, ενίοτε και πανηγυρισμούς την οικογένεια Παπαέλληνα για την εξαγορά του Alpha. Εγώ θα έδινα ονομασία σε αυτούς που τους ρωτούσαν με απορία αν ήξεραν πού μπλέκουν...

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Επίκουρου

Σχόλια αναγνωστών

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Το Παντοπωλείο: Τελευταία Ενημέρωση